Напевно, ви не раз спостерігали, дивлячись американські фільми, як актори п'ють гарячий шоколад або какао в повітряними кондитерськими виробами, схожими на наші зефіркі. Але, виявляється - це не зовсім те, про що ми думали. Виявляється ці ласощі мають не тільки шикарний смак, а ще й гарну назву - маршмеллоу, про який ще не так давно ми навіть не чули. Зате зараз в кожному супермаркеті полки просто рясніють розмаїттям цих солодощів. До речі, маючи бажання, можна і самостійно приготувати маршмеллоу, адже рецепт приготування простий до неможливості. Давайте спробуємо, і повірте, ці ласощі стануть культом у вашій родині.
Навіть якщо ви ніколи в житті не займалися чимось подібним, не сумнівайтеся, все у вас вийде в кращому вигляді. Якщо раптом ви подумали, що мармеллоу готується так само, як давно відомий зефір, то це зовсім не так. Склад цих ласощів відрізняється від зефіру і зовсім не містить яєць і яблучного пюре. Маршмеллоу готується практично з «нічого», всього-на-всього кілька інгредієнтів, та й то самих повсякденних. Ну що почнемо? Ви ж хочете стати зіркою кондитерської майстерності серед своїх друзів? Спочатку ставимо глибоку миску і поміщаємо в неї густе ситечко. Засипаємо в нього цукрову пудру і кукурудзяну муку. Ретельно просіюємо ці інгредієнти, щоб не траплялися ні в якому разі грудочки. За допомогою вінчика змішуємо ці інгредієнти.
У глибоку форму викладаємо пергамент, злегка змащуємо його рослинним рафінованим маслом і ще раз просіваємо туди частину цукрової суміші.
Тепер в окрему посудину викладаємо желатин і заливаємо гарячою водою. Розмішуємо суміш до повного розчинення желатину.
У каструлю або сотейник засипаємо цукор і заливаємо водою. Розмішуємо і доводимо до кипіння. Періодично помішуючи, варимо цукровий сироп до густої консистенції. Щоб перевірити готовність сиропу, можна його краплю опустити в холодну воду, він повинен кристалізуватися.
Тепер зменшуємо вогонь і вливаємо в цукровий сироп розчинений желатин. Добре перемішуємо і знімаємо каструлю з плити.
Переливаємо вміст каструлі в глибоку миску і за допомогою міксера збиваємо в густу піну. Коли маса буде досить густою, додаємо екстракт ванілі і знову добре збиваємо.
Половину загустылої маси викладаємо у форму з пергаментом і лопаткою рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
У масу, що залишилася додаємо рожевий барвник, змішуємо міксером і заливаємо поверх білої маси. Теж вирівнюємо за допомогою лопатки, зверху посипаємо цукровою пудрою з борошном. Після цього посудину з приготовленою масою відправляємо в холодильник і витримуємо 6-8 годин.
По закінченню цього часу дістаємо форму з кондитерським виробом, акуратно знімаємо пергамент, а застиглу масу гострим ножем, змащеним цукровою масою, ріжемо довгими смужками. Пересипаємо вироби цукровою сумішшю з борошном і ріжемо на квадратики однакового розміру. Обвалюємо готові маршмеллоу в цукор з борошном і викладаємо гіркою на блюдо.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти