Маршмеллоу найчастіше використовують як смачну добавку в каву або какао, їм посипають морозиво і багато інших десертів. Але приготований в домашніх умовах, маршмеллоу виходить просто запаморочний і цілком гідно виглядає як самостійний десерт. За допомогою цього рецепта ви приготуєте маршмеллоу з какао. Ніжний шоколадний смак цього десерту приведе вас у захват, і маршмеллоу стане невід'ємною частиною ваших кондитерських вишукувань для сім'ї та гостей.
Рецептом приготування маршмеллоу з какао ви приємно здивуєтеся, адже він простий, як двічі два. Спочатку в окрему ємність вливаємо 3 столових ложки тепленької води, а потім додаємо какао порошок і ретельно перемішуємо їх. Повинна вийти густа, тягуча шоколадна маса.
Після цього в глибоку ємність наливаємо трохи води і додаємо желатин. Тепер його потрібно гарненько розмішати, а потім додамо какао і поставимо все це збивати. Якщо ж у вас ручний міксер, тоді приділіть кілька хвилин, щоб збити вміст в однорідну масу. У процесі збивання ви побачите, як будуть утворюватися желатинові гранули, схожі на грудочки. Але це не страшно, в процесі подальшого приготування, вони розчиняться.
Отже, після цього в сотейник насипаємо цукор, трохи води, додаємо глюкозний сироп і відправляємо на плиту. Готуємо це на маленькому вогні, постійно перемішуючи, поки цукор не розчиниться. Коли суміш почне закипати, продовжуємо гарненько перемішувати, щоб не підгоріло, і готуємо ще пару-трійку хвилин.
У нас вийде прозора карамельна суміш, не зовсім густа, але й не рідка по консистенції. Сотейник знімаємо з вогню і максимально акуратно вводимо вміст в шоколадно-желатинову суміш, яку знову починаємо збивати.
Наш сироп гарячий і може бризкатися, тому вливаємо його потроху. Коли весь вміст сотейника буде вже в ємності з зефірною масою, включаємо міксер на обороти побільше і продовжуємо збивати хвилин п'ять, поки не утвориться красива пишна маса, яка стала значно світліше. Гострих піків чекати не потрібно, маса буде не така густа, як для зефіру.
Тепер застилаємо деко або форму для запікання пергаментним папером і виливаємо нашу ароматну суміш. Після цього відправляємо маршмеллоу в холодильник на кілька годин або найкраще на ніч.
Дістаємо з форми застиглу, але при цьому м'яку масу і нарізаємо її на порційні десертики. Можна посипати кукурудзяним крохмалем або цукровою пудрою, але це на ваш розсуд. Ніжний, смачний, ароматний і супер смачний маршмеллоу з какао готовий до вживання. Кличте всіх до столу пробувати це чудове частування.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти