Маршмеллоу - смачна і легка солодкість з м'якою будовою. Десерт нагадує чимось зефір. Створити маршмеллоу в домашніх умовах зовсім не складно, головне дотримуватися деяких правил.
Висипати в чашу кухонного комбайна желатин. Додайте до нього половину води і залиште, для того, щоб желатин набряк і придбав желеобразний стан. Візьміть окрему невелику каструлю або сотейник. Висипте туди цукор, другу половину води, сіль і кукурудзяний сироп. Поставте ємність з інгредієнтами на плиту, перемішайте. Готуйте на середньому вогні приблизно 8-10 хвилин, потрібно щоб сироп трохи прокипів.
Поверніться до желатину. Якщо він вже повністю наситився водою, розмішайте його вінчиком. Потім включіть комбайн на низьку швидкість і вливайте тонкою цівкою сироп, щоб він добре з'єднався з желатином. Також висипте ванілін.
Потім збільшіть швидкість міксера і збивайте до тих пір, поки маса не стане дуже густою, це займе близько 10-13 хвилин. На останній хвилині збивання ви можете додати харчовий барвник або смакову добавку, яку ви хочете.
Поки працює кухонний комбайн, підготуйте форму для зефіру. Можете взяти деко розміром 33*22 сантиметри, бажано з високими бортиками. Змастіть його невеликою кількістю рослинного масла і застеліть дно пергаментним папером, це полегшить видалення зефіру пізніше.
Тепер використовуючи сито, посипте щедро деко частиною цукровою пудрою і бортики теж, нахиляючи деко в різні боки, щоб пудра зсипалася і на них. Таким чином, зефір не буде прилипати.
Викладіть в деко збиту, густу і дуже липку масу, використовуючи лопатку, трохи змочену водою або якимось жиром (але дуже малою кількістю). Розподіліть масу рівномірно по формі. Вирівняйте її поверхню за допомогою лопатки і посипте цукровою пудрою, щоб на поверхні не утворювалася кірка.
Залиште форму з солодкою масою на столі, дайте їй висохнути протягом 8 годин, або залиште на ніч. Через зазначений час солодка маса висохла і перетворилася в маршмеллоу. Акуратно викладіть його на попередньо посипану цукровою пудрою обробну дошку. Зніміть пергаментний папір.
Ще раз посипте цукровою пудрою. Розріжте пласт спочатку на смуги, а потім на квадрати або прямокутники будь-яких розмірів. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти