Ніжна, повітряна і дуже м'яка солодкість з красивою назвою маршмеллоу - це популярний кондитерський виріб, який широко використовується в якості смачної добавки до гарячих напоїв, а також як прикраса багатьох десертів. Маршмеллоу ще називають американським зефіром. Приготувати такі ласощі в домашніх умовах теж можна і ми з радістю вам в цьому допоможемо. Рецепт маршмеллоу на глюкозного сиропі - це відмінний варіант створити на своїй кухні неймовірний кондитерський виріб, від якого будуть в захваті ваші домашні та гості.
Приємні, м'які і трохи тягучі солодкі зефірки з незвичайним смаком - це те, що потрібно, щоб порадувати домочадців за чаюванням або здивувати гостей своїми кондитерськими здібностями. Почати слід з того, що в ємність наливаємо півсклянки води і засипаємо желатин. Вода не повинна бути гарячою, інакше желатин схопиться грудками. Розмішуємо желатин і залишаємо його набухати.
Після цього в сотейник наливаємо склянку води, засипаємо цукор, відразу додаємо дрібку солі і рідкий мед, а також наливаємо глюкозний сироп. Сироп повинен бути не дуже густим.
Тепер ставимо сотейник на невеликий вогонь. Вміст помішувати, щоб цукор не підгорав. Після того, як суміш закипить, потрібно довести її до температури 110 градусів. Але якщо у вас немає голчастого термометра, просто залишаємо суміш кипіти приблизно хвилин 8, а потім знімаємо сотейник з вогню.
За цей час желатин вже досить набряк, тепер починаємо збивати його міксером, поступово вливаючи нашу солодку суміш. Вливаємо потрошку, постійно збиваємо міксером. Робимо це на невеликих оборотах, щоб таким чином отримати якомога ніжнішу масу.
Продовжуємо збивати кілька хвилин, поки маса не збільшиться в розмірі і не почне перетворюватися в пишну білу піну. На цьому етапі додаємо ванільний екстракт і знову збиваємо. В результаті у нас повинна утворитися густа, біла, повітряна маса кремообразної структури, нагадує збиті білки.
Після цього застилаємо пекарським папером форму або деко. Також її потрібно посипати кукурудзяним крохмалем або цукровою пудрою.
Тепер викладаємо нашу красиву масу в форму, акуратно розрівнюємо лопаткою або руками по всій поверхні форми і залишаємо на кілька годин, щоб наші майбутні маршмеллоу повністю стабілізувати.
Через час виймаємо наш десерт, посипаємо його цукровою пудрою і нарізаємо на красиві квадратики. Маршмеллоу на глюкозному сиропі виходять дуже м'якими, ароматними, смачними.
Ці тягучі ласощі зроблять приємне враження на всіх, кому пощастить пригоститися, адже це дійсно дуже вдалий варіант смачного і простого десерту. Невигадливий і легкий спосіб приготування маршмеллоу на глюкозному сиропі призводить до відмінного результату, і у вас ціла тарілка смачних солодощів. Запропонуйте гостям або домочадцям чашечку ароматного какао або чаю і насолоджуйтеся цим чудовим лакомством.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти