Існує думка, що маршмеллоу - це один з різновидів зефіру і являє собою жувальний зефір. Такий виріб частіше використовується як добавка до какао або кави, а також їм можуть посипати морозиво або інші десерти. Але ми пропонуємо вам прекрасний рецепт маршмеллоу, який переконає вас у тому, що маршмеллоу - це цілком самостійний десерт, яким не проти поласувати ласуни. Як правило, для приготування маршмеллоу не використовуються яєчні білки, а таку текстуру йому надає інвертний сироп. У цьому ж рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати маршмеллоу на білках. Легкі, повітряні ласощі, приготовані за цим рецептом виходять дуже ніжними.
Використання білків - не зовсім традиційний спосіб приготування маршмеллоу, але результат просто чудовий. Почнемо з того, що в окрему ємність наливаємо воду і опускаємо листи желатину, щоб вони набрякали.
А тепер в сотейник висипаємо цукор, наливаємо фруктовий сироп. Використовувати можна будь-який фруктовий сироп, який подобається вам на смак. Ми взяли як варіант малину. Також в сотейник відразу додаємо лимонний сік, мед і харчовий барвник. Барвник краще використовувати рідкий або гелевий.
Після цього сотейник ставимо на невеликий вогонь, помішуємо вміст і доводимо до кипіння, а потім знімаємо з плити. За цей час листи желатину розм'якли, дістаємо їх з води, гарненько віджимаємо руками і кидаємо в сотейник з гарячою сумішшю. Тепер потрібно ретельно перемішати до повного розчинення желатину.
Після цього відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Робити це потрібно акуратно, адже якщо найменша частинка жовтка потрапить, у нас може не вийти збити білки. Ще важливо звернути увагу на те, щоб чаша міксера або ємність, в якій будемо збивати, а також вінчики були сухими, інакше теж ризикуємо зіпсувати білки.
Отже, спочатку збиваємо одні білки, продовжуємо це робити до тих пір, поки вони не перетворяться в піну і маса не збільшиться вдвічі. Потім починаємо вводити нашу солодку желатинову суміш. Вливаємо потрошку, при цьому постійно збиваємо міксером. Коли вся фруктова маса буде введена, збиваємо ще кілька хвилин до утворення однорідної пишної маси красивого ніжно-рожевого кольору.
Потім посипаємо форму цукровою пудрою або кукурудзяним крохмалем і виливаємо зефірну масу. Використовуйте силіконову форму, до неї не пристане маршмеллоу. Якщо ж у вас такої немає, тоді можна взяти скляну або металеву форму, але тоді потрібно застелити її пергаментним папером.
Отже, після того, як маса буде в формі, можна акуратно розрівняти її лопаткою або просто пару раз струснути форму, і маса сама розтечеться рівномірно. Тепер залишаємо маршмеллоу дійти до готовності. Для цього знадобиться кілька годин.
Після цього дістаємо його з форми, посипаємо пудрою або крохмалем і ріжемо на шматочки. Апетитні, ніжні маршмеллоу готові до вживання. Запрошуйте до столу діточок, дорослих., Гостей, нехай всі насолодяться відмінним результатом ваших кондитерських пригод. Маршмеллоу на білках виходять дуже повітряними, пружинистими, таке незвичайне лакомство призведе в захват ласунів, а ви будете все частіше використовувати цей рецепт, щоб радувати домочадців смакотою власного приготування.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти