Укр
Рус
Бобові Другі страви Кухня Греції

Мароканський тушкований нут з баклажаном

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

653 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мароканський тушкований нут з баклажаном - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Мароканський тушкований нут з баклажаном - це незвичайна смачна ситна страва, яку можна швидко і легко приготувати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мароканський тушкований нут з баклажаном" (на 100 грам)

  • Білки3.8 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи12.9 гр.
  • Калорії89 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування цієї страви необхідно, в першу чергу, підготувати овочі. Виберіть великий баклажан, помийте його і обсушіть. На кухонній дошці наріжте спочатку на кружечки, а потім - великими кубиками.

Крок - 1
02

Так само вам знадобиться великий червоний солодкий перець. Сполосніть його під проточною водою, витріть рушником. Розріжте перець навпіл, очистіть від насіння, видаліть ніжку. Також наріжте його великими кубиками на кухонній дошці.

Крок - 2
03

Крім солодкого перцю, в цій страві використовується ще і зелений перець чилі. Помийте його і промокніть рушником. Покладіть на кухонну дошку і розріжте на дві частини вздовж. Також видаліть в перці насіння і ніжку. Після - дрібно наріжте.

Крок - 3
04

Невелику червону цибулину очистіть від лушпиння і сполосніть під холодною водою. На кухонній дошці наріжте кубиками середньої величини.

Крок - 4
05

Коли нарізані всі овочі, приступайте до приготування страви. Вам буде потрібно глибока сковорідка з антипригарним покриттям. Поставте її на вогонь і налийте рапсове масло.

Крок - 5
06

Коли рапсове масло в сковорідці нагріється, киньте нарізану червону цибулю, баклажани, солодкий червоний перець і зелений перець чилі. Готуйте на середньому вогні протягом 6 - 8 хвилин або поки всі овочі не стануть м'якими. Регулярно помішуйте.

Крок - 6
07

По закінченню цього періоду, приправте вміст сковорідки порошком карі. Готуйте ще кілька хвилин помішуючи.

Крок - 7
08

Дістаньте потрібну кількість помідорів у власному соку, подрібніть їх. Візьміть консервований нут, злийте рідину і сполосніть його. Додайте в сковорідку до овочів нарізані помідори і нут. Вилийте овочевий бульйон і поперчіть свіжомеленим чорним перцем. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Тушкуйте протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 8
09

Виберіть молоде листя шпинату, ретельно промийте його і висушіть. Додайте в сковорідку до решти інгредієнтів. Знову накрийте кришкою і готуйте 2 - 3 хвилини до повного в'янення листя.

Крок - 9
10

Готовий марокканський тушкований нут з баклажаном готовий. Зніміть сковорідку з вогню, насипте в тарілку і при бажанні додайте кілька ложок сметани. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сочник - покроковий рецепт, фото 1 Сочник 90 5 3 з 5 - детальніше -
Млинці на газованій воді - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на газованій воді 65 3 3 з 5 - детальніше -
Томатний соус на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус на зиму 55 1 2 з 5 - детальніше -