Укр
Рус
Мармелад Десерти Російська кухня

Мармелад з яблук

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

1433 - переглядів
55 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Мармелад з яблук - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Одне з популярних і улюблених багатьма лакомств - мармелад, дуже добре запам'ятавшийся нам ще з самого дитинства, цілком можливо приготувати в домашніх умовах. Така солодкість не тільки має ніжний смак, але і виглядає дуже апетитно. Завдяки корисним властивостям, мармелад з яблук можна, не боячись давати навіть маленьким дітям. Відразу хочу попередити, нехай вас жодним чином не лякає процес готування, адже нічого складного взагалі немає.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мармелад з яблук" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи43.4 гр.
  • Калорії175 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб власноруч приготований мармелад, мав ніжний смак і привабливий вигляд, можна використовувати яблука абсолютно будь-якого сорту. Хоча, краще все-таки кисло-солодкі, щоб смак готового мармеладу з яблук не був притерним. Ось яблуками в першу чергу і займіться. Добре вимиті плоди розріжте навпіл, а потім на четвертинки.

Крок - 1
02

Після цього у кожної часточки за допомогою ножа видаліть серцевину, а потім очистіть від шкірки. Тепер скибочки яблук поріжте кубиками і склавши в глибоку посудину, залийте водою.

Крок - 2
03

Далі яблука з водою перекладіть в каструлю і помістіть на плиту. Доведіть до кипіння і варіть, помішуючи дерев'яною лопаткою, до м'якості яблук. До речі, це легко перевірити, проткнув часточку яблука ножем.

Крок - 3
04

Після цього викладіть відварені яблука в чашу блендера і подрібніть їх в однорідне пюре. Перекладіть пюре в глибоку посудину і зважте на кухонних вагах. Це необхідно для того, щоб покласти обов'язкову кількість цукру, інакше смак мармеладок буде абсолютно не таким, як передбачено в нашому рецепті.

Крок - 4
05

Викладаємо яблучне пюре і цукор в каструлю і, змішуючи лопаткою, доводимо на слабкому вогні до кипіння. Як тільки маса почне потихеньку булькати, кидаємо в каструлю стручки ванілі. Продовжуємо уварювали, постійно перемішуючи, до загусання.

Крок - 5
06

Глибоку форму застилаємо пергаментним папером і викладаємо в неї приготовану масу для мармеладу. Розрівнюємо зварене пюре по всій формі, щоб воно розподілилося рівномірною гладкою поверхнею. Тепер закриваємо форму з масою харчовою плівкою і залишаємо для застигання на ніч.

Крок - 6
07

По закінченню необхідного часу, знімаємо плівку, акуратно дістаємо застиглу мармеладну масу і викладаємо на дощечку. Розгортаємо пергамент і розрізаємо пласт мармеладної маси на смужки, які ще перерізуємо навпіл. Після цього кожну смужку ріжемо на окремі кубики, що нагадують за формою цукерки.

Крок - 7
08

Тепер в мисочку насипаємо цукор і обвалюємо у ньому кожну приготовану цукерку. Складаємо на тарілку гіркою наші мармеладки і вуаля - десерт готовий. Швидше пригощайте своїх рідних власним шедевром - мармеладом з яблук і ви побачите, їх захопленню не буде меж.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза 35 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тарталетки з салатом з тунця - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з салатом з тунця 45 4 3 з 5 - детальніше -
Куліч до Великодня - покроковий рецепт, фото 1 Куліч до Великодня 115 1 3 з 5 - детальніше -