Одне з популярних і улюблених багатьма лакомств - мармелад, дуже добре запам'ятавшийся нам ще з самого дитинства, цілком можливо приготувати в домашніх умовах. Така солодкість не тільки має ніжний смак, але і виглядає дуже апетитно. Завдяки корисним властивостям, мармелад з яблук можна, не боячись давати навіть маленьким дітям. Відразу хочу попередити, нехай вас жодним чином не лякає процес готування, адже нічого складного взагалі немає.
Для того, щоб власноруч приготований мармелад, мав ніжний смак і привабливий вигляд, можна використовувати яблука абсолютно будь-якого сорту. Хоча, краще все-таки кисло-солодкі, щоб смак готового мармеладу з яблук не був притерним. Ось яблуками в першу чергу і займіться. Добре вимиті плоди розріжте навпіл, а потім на четвертинки.
Після цього у кожної часточки за допомогою ножа видаліть серцевину, а потім очистіть від шкірки. Тепер скибочки яблук поріжте кубиками і склавши в глибоку посудину, залийте водою.
Далі яблука з водою перекладіть в каструлю і помістіть на плиту. Доведіть до кипіння і варіть, помішуючи дерев'яною лопаткою, до м'якості яблук. До речі, це легко перевірити, проткнув часточку яблука ножем.
Після цього викладіть відварені яблука в чашу блендера і подрібніть їх в однорідне пюре. Перекладіть пюре в глибоку посудину і зважте на кухонних вагах. Це необхідно для того, щоб покласти обов'язкову кількість цукру, інакше смак мармеладок буде абсолютно не таким, як передбачено в нашому рецепті.
Викладаємо яблучне пюре і цукор в каструлю і, змішуючи лопаткою, доводимо на слабкому вогні до кипіння. Як тільки маса почне потихеньку булькати, кидаємо в каструлю стручки ванілі. Продовжуємо уварювали, постійно перемішуючи, до загусання.
Глибоку форму застилаємо пергаментним папером і викладаємо в неї приготовану масу для мармеладу. Розрівнюємо зварене пюре по всій формі, щоб воно розподілилося рівномірною гладкою поверхнею. Тепер закриваємо форму з масою харчовою плівкою і залишаємо для застигання на ніч.
По закінченню необхідного часу, знімаємо плівку, акуратно дістаємо застиглу мармеладну масу і викладаємо на дощечку. Розгортаємо пергамент і розрізаємо пласт мармеладної маси на смужки, які ще перерізуємо навпіл. Після цього кожну смужку ріжемо на окремі кубики, що нагадують за формою цукерки.
Тепер в мисочку насипаємо цукор і обвалюємо у ньому кожну приготовану цукерку. Складаємо на тарілку гіркою наші мармеладки і вуаля - десерт готовий. Швидше пригощайте своїх рідних власним шедевром - мармеладом з яблук і ви побачите, їх захопленню не буде меж.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти