Укр
Рус
Мармелад Десерти Російська кухня

Мармелад з варення

( 4.7500 4 516 16 оцінок)

1514 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мармелад з варення - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

Посуд: Формочка

опис

У наш час дуже багатьом магазинним десертам є альтернативне лакомство, приготоване в домашніх умовах. Звичайно ж, це мармелад, з особливим смаком і ароматом, та ще й без шкідливих добавок. А рецепт мармеладу, який я хочу запропонувати вам сьогодні, особливий, тим, що за основу можна сміливо взяти варення. Мармелад з варення за своїми смаковими якостями абсолютно нічим не поступається такому ж лакомству, приготовленому зі свіжих ягід або фруктів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мармелад з варення" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи8.6 гр.
  • Калорії38 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Таке лакомство можна приготувати в будь-який час року, адже у будь-якої господині завжди в запасі є хоча б баночка варення, причому різновид його жодним чином не вплине на смак мармеладу. До речі, якщо навіть варення не виявилося в ваших запасах, сміливо можна зварити його перед тим, як готувати самі цукерки. Якщо варення буде з шматочками фруктів або ягід, то ваші майбутні мармеладки вийдуть дуже незвичайними, ну а з однорідної пюреобразной маси желейки матимуть традиційний вид.

Крок - 1
02

Я хочу запропонувати вам зробити мармелад з варення айвового, яке ми з вами і будемо готувати. Для початку вимиємо айву, очистимо від шкірки і видалимо ножем серцевину.

Крок - 2
03

Після цього нарізаємо плоди скибочками і кожну з них натираємо з усіх боків половинкою лимона. Лимонний сік дуже добре запобігає потемнінню шматочків айви. Тепер скибочки айви нарізаємо шматочками середньої величини і поміщаємо в друшляк з ніжками.

Крок - 3
04

У каструлю мультиварки наливаємо воду і опускаємо друшляк з нарізаною айвою. Накриваємо кришку і бланшируємо плоди до м'якості.

Крок - 4
05

Після цього відварену айву перекладаємо в блендер або кухонний комбайн і подрібнюємо в пюре.

Крок - 5
06

Потім перекладаємо перетерте пюре в сотейник і засипаємо цукор. Його має бути стільки ж, скільки готової маси з айви.

Крок - 6
07

Готуємо з айви варення на слабкому вогні до повного розчинення цукру, постійно перемішуючи, щоб не підгоріло. Готове варення досить густе по консистенції за допомогою чайної ложки викладаємо в формочки для цукерок. Форми можна використовувати силіконові або з м'якого пластику, будь-якої форми.

Крок - 7
08

Коли варення застигне, виймаємо готовий мармелад і викладаємо на тацю. При бажанні можна кожну цукерку обваляти в цукрі або цукровій пудрі, а можливо навіть в кокосовій стружці. Домашній мармелад з варення практично готовий. Дуже смачні ласощі до чаю та й просто гарне частування для дітей.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Салат Нісуаз - покроковий рецепт, фото 1 Салат Нісуаз 40 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мисо з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Мисо з лососем 30 3 2 з 5 - детальніше -
Пудинг з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг з гарбуза 50 3 3 з 5 - детальніше -
Сирники пишні - покроковий рецепт, фото 1 Сирники пишні 45 3 3 з 5 - детальніше -
Рогалики на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики на молоці 95 3 3 з 5 - детальніше -