Укр
Рус
Мармелад Десерти Українська кухня

Мармелад з соку

( 4.9333 4 515 15 оцінок)

1346 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мармелад з соку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Готуємо запашний, красивий і дуже смачний мармелад в домашніх умовах простим рецептом. Таке лакомство безсумнівно справить враження як відмінний десерт. В основу приготування мармеладу можна взяти будь-які фрукти або ягоди, використовуються навіть деякі види овочів. Ми пропонуємо вам простий і швидкий рецепт мармеладу з соку. Керуючись покроковими вказівками, ви легко приготуєте неймовірно смачний десерт, якому зрадіють ваші домочадці і гості.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мармелад з соку" (на 100 грам)

  • Білки5 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи14.1 гр.
  • Калорії82 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування мармеладу з соку ви можете використовувати будь-який сік, який доводиться вам до смаку. Можна взяти покупний пакетований сік або ж видавити його зі свіжих фруктів. Саме на останньому варіанті ми зупинимося в цьому рецепті. Для цього використовуємо апельсини. Це прекрасний фрукт, який доступний круглий рік. Отже, для початку миємо апельсини, а потім розрізаємо кожен навпіл і вичищаємо м'якоть в окрему ємність.

Крок - 1
02

Нам знадобиться форма для кексів, бажано металева. У ці формочки розкладаємо апельсинову шкірку половинками. Її ми використовуємо для оригінальної подачі нашого майбутнього мармеладу.

Крок - 2
03

Тепер в сотейник наливаємо гренадин, це такий смачний сироп, який часто використовують в якості підсилювача смаку в коктейлях. Як правило, він готується з гранатового або смородинового соку з цукром, рідко додається алкоголь. Цей інгредієнт є в доступі в супермаркетах, тому ви легко зможете його дістати.

Крок - 3
04

Потім через сито віджимаємо сік з апельсинової м'якоті, і виливаємо його в той же сотейник. Сюди ж кидаємо пакетик желатину, розмішуємо і ставимо сотейник на вогонь. Через хвилинку додаємо сік мараскінової вишні (можна використовувати звичайну вишню або в сиропі). Це коктейльна вишня, яка володіє неймовірним смаком і таким же ароматом. Сік мараскінової вишні - продукт красивого яскравого кольору, досить густої консистенції, оскільки його готують шляхом консервування вишні в густому цукровому сиропі.

Крок - 4
05

Використовується цей сік для приготування безлічі різних десертів і коктейлів. В даному випадку він додасть мармеладу красивого глянцевого вигляду, а також наситить смак. Коли всі ці інгредієнти будуть пов'язані один з одним, залишимо на пару хвилин сотейник на вогні, а потім знімаємо і гарячим розливаємо по формах з апельсинової кірки. Наливаємо по половинці ароматного желе і відправляємо в холодильник.

Крок - 5
06

Самі тим часом приготуємо ще одну суміш для мармеладу. Для цього в сотейник наливаємо ще апельсинового соку, кидаємо другий пакетик желатину і розмішуємо все до повного розчинення. Дуже важливо не дати вмісту закипіти, адже желатин кип'ятити категорично не рекомендується. Якщо такий мармелад ви готуєте для вечірки з друзями, можна додати трохи алкоголю, наприклад текіли.

Крок - 6
07

Коли желейна суміш в апельсинових кірках застигне, розливаємо апельсинову масу, і знову відправляємо в холодильник.

Крок - 7
08

Через деякий час, коли вміст в формочках, як слід, застигне, дістаємо їх і нарізаємо шматочками. У нас виходять неймовірно красиві мармеладки в апельсинових скоринках, які зручно брати руками. Мармелад з соку по цьому простому, але оригінальному рецепту - відмінний варіант додати фарб і подарувати гарний настрій оточуючим.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Печінковий торт - покроковий рецепт, фото 1 Печінковий торт 60 5 4 з 5 - детальніше -
Салат з яловичим язиком - покроковий рецепт, фото 1 Салат з яловичим язиком 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Печінка куряча - покроковий рецепт, фото 1 Печінка куряча 45 6 2 з 5 - детальніше -
Буріто - покроковий рецепт, фото 1 Буріто 80 5 3 з 5 - детальніше -
Сирний суп по французьки - покроковий рецепт, фото 1 Сирний суп по французьки 45 4 2 з 5 - детальніше -
Селянський квасолевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Селянський квасолевий суп 45 5 3 з 5 - детальніше -