Готуємо запашний, красивий і дуже смачний мармелад в домашніх умовах простим рецептом. Таке лакомство безсумнівно справить враження як відмінний десерт. В основу приготування мармеладу можна взяти будь-які фрукти або ягоди, використовуються навіть деякі види овочів. Ми пропонуємо вам простий і швидкий рецепт мармеладу з соку. Керуючись покроковими вказівками, ви легко приготуєте неймовірно смачний десерт, якому зрадіють ваші домочадці і гості.
Для приготування мармеладу з соку ви можете використовувати будь-який сік, який доводиться вам до смаку. Можна взяти покупний пакетований сік або ж видавити його зі свіжих фруктів. Саме на останньому варіанті ми зупинимося в цьому рецепті. Для цього використовуємо апельсини. Це прекрасний фрукт, який доступний круглий рік. Отже, для початку миємо апельсини, а потім розрізаємо кожен навпіл і вичищаємо м'якоть в окрему ємність.
Нам знадобиться форма для кексів, бажано металева. У ці формочки розкладаємо апельсинову шкірку половинками. Її ми використовуємо для оригінальної подачі нашого майбутнього мармеладу.
Тепер в сотейник наливаємо гренадин, це такий смачний сироп, який часто використовують в якості підсилювача смаку в коктейлях. Як правило, він готується з гранатового або смородинового соку з цукром, рідко додається алкоголь. Цей інгредієнт є в доступі в супермаркетах, тому ви легко зможете його дістати.
Потім через сито віджимаємо сік з апельсинової м'якоті, і виливаємо його в той же сотейник. Сюди ж кидаємо пакетик желатину, розмішуємо і ставимо сотейник на вогонь. Через хвилинку додаємо сік мараскінової вишні (можна використовувати звичайну вишню або в сиропі). Це коктейльна вишня, яка володіє неймовірним смаком і таким же ароматом. Сік мараскінової вишні - продукт красивого яскравого кольору, досить густої консистенції, оскільки його готують шляхом консервування вишні в густому цукровому сиропі.
Використовується цей сік для приготування безлічі різних десертів і коктейлів. В даному випадку він додасть мармеладу красивого глянцевого вигляду, а також наситить смак. Коли всі ці інгредієнти будуть пов'язані один з одним, залишимо на пару хвилин сотейник на вогні, а потім знімаємо і гарячим розливаємо по формах з апельсинової кірки. Наливаємо по половинці ароматного желе і відправляємо в холодильник.
Самі тим часом приготуємо ще одну суміш для мармеладу. Для цього в сотейник наливаємо ще апельсинового соку, кидаємо другий пакетик желатину і розмішуємо все до повного розчинення. Дуже важливо не дати вмісту закипіти, адже желатин кип'ятити категорично не рекомендується. Якщо такий мармелад ви готуєте для вечірки з друзями, можна додати трохи алкоголю, наприклад текіли.
Коли желейна суміш в апельсинових кірках застигне, розливаємо апельсинову масу, і знову відправляємо в холодильник.
Через деякий час, коли вміст в формочках, як слід, застигне, дістаємо їх і нарізаємо шматочками. У нас виходять неймовірно красиві мармеладки в апельсинових скоринках, які зручно брати руками. Мармелад з соку по цьому простому, але оригінальному рецепту - відмінний варіант додати фарб і подарувати гарний настрій оточуючим.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти