Укр
Рус
Мармелад Десерти Російська кухня

Мармелад з гарбуза

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

1514 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мармелад з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

У багатьох сім'ях дуже популярним є домашнє чаювання, і звичайно ж, зі всілякими ласощами. Але ж ні для кого не секрет, що всі десертні вироби висококалорійні, а тому їх вживання в надлишку не дуже корисно. Але завжди можна знайти вихід і вживати натуральний, та до того ж, корисний десерт, який підійде і дорослим і дітям. Приголомшливо смачними ласощами є домашній мармелад, для якого завжди можна знайти серед своїх запасів потрібні інгредієнти. І для тих, хто ще не знав, хочу розповісти про те, що відмінний варіант - мармелад з гарбуза.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мармелад з гарбуза" (на 100 грам)

  • Білки0.6 гр.
  • Жири0.2 гр.
  • Вуглеводи49.6 гр.
  • Калорії201 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Готувати такий мармелад зовсім нескладно, головне вибрати правильний гарбуз, адже від цього залежить смак десерту. Щоб це домашнє лакомство порадувало вас і ваших домашніх своїм яскравим кольором і неймовірним смаком, виберемо для його приготування гарбуз мускатних сортів, досить солодкий і ароматний.

Крок - 1
02

Крім того, що мармелад з гарбуза - надзвичайно смачниі та оригінальні цукерки, це ще й корисний продукт, адже гарбуз, який піддався тепловій обробці, дуже добре зміцнює імунітет і добре зберігає зір. В першу чергу для приготування мармеладу потрібно підготувати гарбуз, тобто, добре вимити, можна навіть з милом, а потім очистити від шкірки і вирізати м'якоть.

Крок - 2
03

Після цього нарізати спеціальним фігурним пристосуванням для нарізки овочів на кубики, за розміром нагадують цукерки.

Крок - 3
04

У глибоку ємність засипати мариноване вапно, залити водою і вінчиком перемішати, щоб розчинилося вапно і перетворилося в білу рідину.

Крок - 4
05

У цю ємність перекласти нарізаний часточками гарбуз, накрити тарілкою, придавити. Щоб гарбуз покрився рідиною і залишити на 3-4 години.

Крок - 5
06

Тепер в каструлю засипати цукор і залити водою. Добре перемішуючи, нагріти до повного розчинення цукру. Після цього кинути в приготований сироп паличку кориці і гвоздику, це додасть майбутньому десерту особливий аромат і незвичайний смак.

Крок - 6
07

Замочений в вапні гарбуз перекласти в друшляк і добре промити під проточною водою до моменту, поки вода буде повністю прозорою.

Крок - 7
08

Після цього викласти шматочки гарбуза в каструлю з цукровим сиропом і кип'ятити на слабкому вогні протягом 2 годин.

Крок - 8
09

Перед готовністю влити в каструлю трохи рожевої води і лимонної кислоти, акуратно перемішати, прокип'ятити буквально пару хвилин і вимкнувши вогонь, дати охолонути.

Крок - 9
10

Готовий мармелад з гарбуза можна для більш насиченого смаку посипати цукром або кунжутним насінням.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Оцет - покроковий рецепт, фото 1 Оцет 40 1 2 з 5 - детальніше -
Газований яблучний сидр - покроковий рецепт, фото 1 Газований яблучний сидр 25 1 2 з 5 - детальніше -