Укр
Рус
Мармелад Десерти Російська кухня

Мармелад з агаром

( 4.9375 4 516 16 оцінок)

1315 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мармелад з агаром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

Посуд: Формочка

опис

Всі знають, наскільки діти люблять солодощі і, по-моєму, якщо і є винятки, то в дуже невеликій кількості. Тому, перед батьками дуже часто виникає дилема, купувати - не купувати своїм ласунам кондитерські вироби. Але, вихід завжди є і рішення будь-якої проблеми можливо. Наприклад, приготувати що-небудь власноруч для своїх улюблених чад. Дуже легко приготувати таку солодкість, як мармелад, і рецептів його чимало. Порадуйте своїх діточок та себе смачним і корисним, а головне, натуральним лакомством - мармелад з агаром. Цей легкий десерт можна приготувати, використовуючи будь-який свіжовичавлений сік або свіжі ягоди.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мармелад з агаром " (на 100 грам)

  • Білки0.1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії27 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Мармелад, приготований на агарі, трохи відрізняється від того, що приготований з використанням пектину, але в принципі, рецепти їх приготування дуже схожі. Наш рецепт абсолютно простий, тому сумніватися ні секунди не варто. Швидше приступайте до роботи, і результат вас настільки порадує, що здивуєтеся, чому не займалися цим раніше. Отже, перш за все засипаємо в стакан води необхідну кількість агар-агар, добре перемішуємо чайною ложкою і поки відставляємо.

Крок - 1
02

Тепер в окрему глибоку посудину засипаємо ягоди ті, що у вас є, або ті, що вам більше подобаються. Власне, це абсолютно неважливо, і смак мармеладу істотно не зміниться.

Крок - 2
03

Тепер посипаємо ягоди цукром, краще тростинним, але це теж не обов'язково, можна сміливо використовувати білий цукор-пісок. Після цього ягоди з цукром за допомогою блендера перебиваємо в однорідну масу, що нагадує за консистенцією рідке пюре.

Крок - 3
04

У глибокий сотейник переливаємо агар-агар, розчинений у воді, поміщаємо його на плиту. Помішуючи, доводимо вміст до кипіння, і негайно знімаємо з вогню.

Крок - 4
05

Потім додаємо в сотейник приготоване ягідне пюре і дуже інтенсивно перемішуємо.

Крок - 5
06

Тепер беремо форми для цукерок, краще силіконові з різними фігурними ємностями. Заливаємо підготовлену масу для мармеладу в формочки, після чого поміщаємо їх в холодильник, як мінімум на годину.

Крок - 6
07

По закінченню зазначеного часу дістаємо формочки з цукерками з холодильника і дістаємо мармеладки з осередків, доречі, вони дуже легко виймаються, і викладаємо в вазу або на блюдо.

Крок - 7
08

Після цього посипаємо наші вироби білим цукром, просіяний через дрібне сито. Мармелад з агару дуже щільний і пружний, натуральний і смачний, буде не тільки відмінним лакомством для ваших домочадців, а й чудовим доповненням до десертного столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -
Салат з буряка з часником - покроковий рецепт, фото 1 Салат з буряка з часником 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лагман з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Лагман з фаршем 120 6 3 з 5 - детальніше -
Просте овочеве рагу - покроковий рецепт, фото 1 Просте овочеве рагу 75 4 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з огірків 45 4 3 з 5 - детальніше -
Картопляна запіканка - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна запіканка 65 3 3 з 5 - детальніше -