Всі знають, наскільки діти люблять солодощі і, по-моєму, якщо і є винятки, то в дуже невеликій кількості. Тому, перед батьками дуже часто виникає дилема, купувати - не купувати своїм ласунам кондитерські вироби. Але, вихід завжди є і рішення будь-якої проблеми можливо. Наприклад, приготувати що-небудь власноруч для своїх улюблених чад. Дуже легко приготувати таку солодкість, як мармелад, і рецептів його чимало. Порадуйте своїх діточок та себе смачним і корисним, а головне, натуральним лакомством - мармелад з агаром. Цей легкий десерт можна приготувати, використовуючи будь-який свіжовичавлений сік або свіжі ягоди.
Мармелад, приготований на агарі, трохи відрізняється від того, що приготований з використанням пектину, але в принципі, рецепти їх приготування дуже схожі. Наш рецепт абсолютно простий, тому сумніватися ні секунди не варто. Швидше приступайте до роботи, і результат вас настільки порадує, що здивуєтеся, чому не займалися цим раніше. Отже, перш за все засипаємо в стакан води необхідну кількість агар-агар, добре перемішуємо чайною ложкою і поки відставляємо.
Тепер в окрему глибоку посудину засипаємо ягоди ті, що у вас є, або ті, що вам більше подобаються. Власне, це абсолютно неважливо, і смак мармеладу істотно не зміниться.
Тепер посипаємо ягоди цукром, краще тростинним, але це теж не обов'язково, можна сміливо використовувати білий цукор-пісок. Після цього ягоди з цукром за допомогою блендера перебиваємо в однорідну масу, що нагадує за консистенцією рідке пюре.
У глибокий сотейник переливаємо агар-агар, розчинений у воді, поміщаємо його на плиту. Помішуючи, доводимо вміст до кипіння, і негайно знімаємо з вогню.
Потім додаємо в сотейник приготоване ягідне пюре і дуже інтенсивно перемішуємо.
Тепер беремо форми для цукерок, краще силіконові з різними фігурними ємностями. Заливаємо підготовлену масу для мармеладу в формочки, після чого поміщаємо їх в холодильник, як мінімум на годину.
По закінченню зазначеного часу дістаємо формочки з цукерками з холодильника і дістаємо мармеладки з осередків, доречі, вони дуже легко виймаються, і викладаємо в вазу або на блюдо.
Після цього посипаємо наші вироби білим цукром, просіяний через дрібне сито. Мармелад з агару дуже щільний і пружний, натуральний і смачний, буде не тільки відмінним лакомством для ваших домочадців, а й чудовим доповненням до десертного столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти