Укр
Рус
Мармелад Десерти Російська кухня

Мармелад рецепт для дітей

( 4.7273 4 511 11 оцінок)
1626 - переглядів
45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Мармелад рецепт для дітей - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Одними з найпопулярніших солодощів, які можна давати дитині, вважається мармелад, приготований в домашніх умовах. Основою такого лакомства є фрукти, тому цей десерт виходить неймовірно смачним, готується з натуральних продуктів, тому дітки будуть від нього в захваті. Раніше мармелад готували з таких фруктів, як айва та яблука, адже в них міститься пектин, який сприяє застиганню маси. Але сьогодні в будь-якому магазині можна придбати желатин або агар-агар, що значно спрощує завдання і дозволяє експериментувати зі смаковими наповненнями мармеладу. В даному рецепті ми розповімо особливості приготування чудового мармеладу для дітей, який порадує не тільки малюків, а й дорослих членів сім'ї.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мармелад рецепт для дітей" (на 100 грам)

  • Білки0.1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи60.8 гр.
  • Калорії246 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Мармелад в домашніх умовах - це не тільки смачно і корисно, але ще і досить просто. Його можна готувати на основі будь-яких фруктів або ягід. Пропонуємо використовувати фруктове пюре. В даному рецепті персикове, ретельно перетерте через сито, щоб було максимально рідким і ніжним. Також рекомендуємо використовувати не просто желатин, а суміш для приготування желе. Це доповнить смак. Ясна річ, що суміш для желе купуємо такого ж смаку, як використовуємо фруктове пюре. Отже, в одній ємності змішуємо разом цукор і желе.

Крок - 1
02

У сотейник виливаємо фруктове пюре, яке при бажанні також можна розбавити соком. Сотейник ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, а потім додаємо цукрово-желейну суміш. Постійно перемішуємо вміст вінчиком, щоб цукор не пригорав, і у нас вийшла однорідна маса без грудочок з желатину.

Крок - 2
03

Продовжуємо готувати на маленькому вогні, помішуючи вміст. Через кілька хвилин додаємо сироп глюкози і лимонний сік, знову перемішуємо і продовжуємо варити ще трохи часу.

Крок - 3
04

Бажано довести суміш до температури 110 градусів, яку можна виміряти спеціальним термометром. Якщо ж у вас немає такого пристосування, просто готуємо масу до тих пір, поки не утвориться однорідна суміш красивого бурштинового кольору, а по консистенції буде як рідкий мед.

Крок - 4
05

Тепер беремо форму, закриваючи її пергаментним папером, а потім виливаємо вміст сотейника. Бажано використовувати прямокутну форму, потім буде простіше розділити масу на мармеладки.

Крок - 5
06

Після того, як суміш трохи охолола, відправляємо страву в холодильник години на чотири, щоб мармелад як слід схопився і загус. По закінченню цього часу (можливо знадобиться трохи більше, це залежить від холодильника) дістаємо форму і акуратно виймаємо мармелад. Це зробити просто, всього лише потягнувши за папір.

Крок - 6
07

Також легко мармелад відстає від пергаменту. Розрізаємо масу на маленькі порційні цукерки, а потім кожну обвалюємо в кристалічному цукрі і викладаємо в вазочку. Приготований за цим рецептом мармелад для дітей - це неймовірно смачні ласощі, красиві, ніжні, що тануть в роті. А факт, що це приготовлено своїми руками, чудово доповнює загальний відмінний результат.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Паштет курячий - покроковий рецепт, фото 1 Паштет курячий 60 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясо в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо в духовці 60 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Манна каша на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша на молоці 20 4 2 з 5 - детальніше -
Сухофрукти в шоколаді - покроковий рецепт, фото 1 Сухофрукти в шоколаді 45 2 3 з 5 - детальніше -
Песто паста - покроковий рецепт, фото 1 Песто паста 50 1 2 з 5 - детальніше -