Укр
Рус
Мармелад Десерти Російська кухня

Мармелад рецепт для дітей

( 4.7273 4 511 11 оцінок)
1159 - переглядів
45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Мармелад рецепт для дітей - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Одними з найпопулярніших солодощів, які можна давати дитині, вважається мармелад, приготований в домашніх умовах. Основою такого лакомства є фрукти, тому цей десерт виходить неймовірно смачним, готується з натуральних продуктів, тому дітки будуть від нього в захваті. Раніше мармелад готували з таких фруктів, як айва та яблука, адже в них міститься пектин, який сприяє застиганню маси. Але сьогодні в будь-якому магазині можна придбати желатин або агар-агар, що значно спрощує завдання і дозволяє експериментувати зі смаковими наповненнями мармеладу. В даному рецепті ми розповімо особливості приготування чудового мармеладу для дітей, який порадує не тільки малюків, а й дорослих членів сім'ї.

Інгредієнти

  • Глюкоза 70 мл.
  • сік лимонний 1 ст.л
  • Желе 55 г.
  • Цукор 385 г.
  • Фруктове пюре 285 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Мармелад в домашніх умовах - це не тільки смачно і корисно, але ще і досить просто. Його можна готувати на основі будь-яких фруктів або ягід. Пропонуємо використовувати фруктове пюре. В даному рецепті персикове, ретельно перетерте через сито, щоб було максимально рідким і ніжним. Також рекомендуємо використовувати не просто желатин, а суміш для приготування желе. Це доповнить смак. Ясна річ, що суміш для желе купуємо такого ж смаку, як використовуємо фруктове пюре. Отже, в одній ємності змішуємо разом цукор і желе.

Крок - 1
02

У сотейник виливаємо фруктове пюре, яке при бажанні також можна розбавити соком. Сотейник ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, а потім додаємо цукрово-желейну суміш. Постійно перемішуємо вміст вінчиком, щоб цукор не пригорав, і у нас вийшла однорідна маса без грудочок з желатину.

Крок - 2
03

Продовжуємо готувати на маленькому вогні, помішуючи вміст. Через кілька хвилин додаємо сироп глюкози і лимонний сік, знову перемішуємо і продовжуємо варити ще трохи часу.

Крок - 3
04

Бажано довести суміш до температури 110 градусів, яку можна виміряти спеціальним термометром. Якщо ж у вас немає такого пристосування, просто готуємо масу до тих пір, поки не утвориться однорідна суміш красивого бурштинового кольору, а по консистенції буде як рідкий мед.

Крок - 4
05

Тепер беремо форму, закриваючи її пергаментним папером, а потім виливаємо вміст сотейника. Бажано використовувати прямокутну форму, потім буде простіше розділити масу на мармеладки.

Крок - 5
06

Після того, як суміш трохи охолола, відправляємо страву в холодильник години на чотири, щоб мармелад як слід схопився і загус. По закінченню цього часу (можливо знадобиться трохи більше, це залежить від холодильника) дістаємо форму і акуратно виймаємо мармелад. Це зробити просто, всього лише потягнувши за папір.

Крок - 6
07

Також легко мармелад відстає від пергаменту. Розрізаємо масу на маленькі порційні цукерки, а потім кожну обвалюємо в кристалічному цукрі і викладаємо в вазочку. Приготований за цим рецептом мармелад для дітей - це неймовірно смачні ласощі, красиві, ніжні, що тануть в роті. А факт, що це приготовлено своїми руками, чудово доповнює загальний відмінний результат.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Мармелад "Доминикана" - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад "Доминикана" 30 4 3 з 5 - детальніше -
Мармелад из яблок - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад из яблок 55 5 3 з 5 - детальніше -
Жевательный мармелад - покроковий рецепт, фото 1 Жевательный мармелад 65 3 3 з 5 - детальніше -
Мармелад с агаром - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад с агаром 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Соленое тесто - покроковий рецепт, фото 1 Соленое тесто 60 1 3 з 5 - детальніше -
Грибная поляна салат с опятами - покроковий рецепт, фото 1 Грибная поляна салат с опятами 50 4 3 з 5 - детальніше -