Древні ласощі, які мають багатовікову історію, але ще й досі не втратили своєї популярності - це мармелад. Смачні, ароматні фруктові цукерки в цукрі є одними з найулюбленіших в усьому світі. Як правило, мармелад готують з фруктів, ягід або фруктового сиропу з додаванням желатину. Ці ніжні солодощі з різними смаками завжди на ура сприймаються не тільки діточками, а й дорослими. Рецептів приготування такого десерту існує дуже багато. У цій статті ми постараємося докладно розповісти, як приготувати смачні мармеладки в домашніх умовах.
Приготування мармеладу - нескладний процес, з яким повинні впоратися навіть початківці кондитери. Для початку в окрему ємність висипаємо желатин і заливаємо його холодною водою. Трохи розмішавши вміст, залишаємо желатин набухати на десять хвилин.
Далі приступаємо до виконання наступного завдання. У сотейник висипаємо цукор, заливаємо його водою і ставимо на вогонь. Постійно перемішуємо все силіконовою лопаткою, щоб цукор не пригорав.
Поступово вміст почне густіти. Коли цукор повністю розчиниться, додаємо в сотейник вже набряклий желатин. Відразу утворюється пишна біла піна, яка впаде з часом.
Також в нашу суміш вливаємо сироп глюкози або кукурудзяний сироп. Ще один інгредієнт, необхідний для приготування нашого десерту, це лимонний сік. Змішавши всі інгредієнти, доводимо вміст до кипіння і знімаємо сотейник з вогню.
Після цього отриману суміш розливаємо в три окремих ємності. Коли маса трохи охолоне, додаємо в кожну з ємностей харчовий наповнювач. В даному рецепті це наповнювачі з манговим смаком, ананасовим і ванільним. Щоб мармеладки виглядали яскраво і красиво, також додаємо харчові барвники різних кольорів. Ви можете використовувати і інші смакові і колірні наповнювачі, які вам сподобаються. На щастя, вони продаються в широкому асортименті в супермаркетах або кондитерських магазинах.
Тепер формуємо самі цукерки. Для цього рекомендуємо використовувати силіконові формочки для цукерок. Попередньо змащуємо їх вершковим маслом за допомогою пензлика, а потім розливаємо наші суміші.
Після цього залишаємо мармелад сохнути на вісім годин. За цей час маса як слід загусне, схопиться і знайде потрібну нам желейну консистенцію. Акуратно дістаємо наші мармеладні цукерки з формочок і обвалюємо кожну з них в цукрі з усіх боків.
Готовий мармелад викладаємо в вазочку і поспішаємо пригостити цими чудовими ласощами домочадців або гостей. Мармелад виходить дуже красивим, ніжним, ароматним і звичайно ж, смачним. Такий десерт безперечно сподобається вашим близьким. Користуйтеся нашим рецептом мармеладу і радуйте оточуючих своїми кондитерськими подарунками.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти