Цей рецепт маринованого солодкого перцю дуже простий. Немає нарізки овоча і варити не потрібно. Ви можете зробити ці перці на цілий тиждень або законсервувати, щоб потім маринований солодкий перець з часником і зеленню ідеально підійшов для вечірок.
Для початку придбайте в магазині або на ринку солодкий перець. Ретельно промийте під проточною водою і висушіть перець, так як вода на перці може привести до розбризкування під час приготування. Помістіть просушені перці у велику миску, збризніть їх невеликою кількістю оливкової олії і перемішайте. Жодної іншої підготовки не потрібно для приготування цього перцю. Адже всі знають, що солодкий перець багатий вітаміном А, вітаміном С і вітаміном В6. Солодкий перець завантажений незвично високою концентрацією антиоксидантів, також багатий калієм і клітковиною.
Отже, для початку, розігрійте гриль до середнього / низького рівня (150 градусів). Покладіть перець на попередньо розігрітий гриль і готуйте близько 2 хвилини з кожного боку (всього 5-6 хвилин) або просто так, щоб на овочі з'явилися легкі темні сліди. Перекладіть запечений перець назад в миску.
Для маринаду змішайте в глибокій ємності холодну воду, оцет, заздалегідь очищені від лушпиння і видавлені через чеснокодавку зубчики часнику. Засипте в ємність цукор і обов'язково сіль. Розмішайте все, поки сипучі інгредієнти не розчиняться.
Далі помийте під проточною водою і дрібно наріжте зелень кропу і петрушки. Використовуйте рівні частини кропу і петрушки (по пучку перед подрібненням). Якщо у вас більше петрушки, ніж кропу, або навпаки, це все одно буде добре працювати. Помістіть частину петрушки і кропу на дно простерилізованої заздалегідь банки.
Щільно затрамбуйте в банки перець. Залийте маринадом перець і додайте решту зелені. Накрийте банки щільно кришкою, і залиште перець маринуватися на ніч в холодильнику перед подачею на стіл. Маринований солодкий перець з часником і зеленню відмінно підійде навіть до святкового столу. Смачного!
Випадкові рецепти