Ознайомтеся з нашим керівництвом по гарячим маринованим стравам, а потім спробуйте рецепт самі. Простота цього рецепта маринованого солодкого перцю дозволить вам в найкоротші терміни зберегти в своєму саду надлишки продукту.
Для початку приготуйте банки для маринування. Простерилізуйте банки на паровій бані або ж ошпарте окропом. Вимийте кришки в теплій мильній воді і відкладіть в сторону, до подальшого використання. Далі залийте воду у велику каструлю, додайте оцет і очищений від лушпиння часник. Можете за смаком засипати сіль (не обов'язково). Надішліть каструлю з вмістом на плиту і доведіть суміш до кипіння.
Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть вміст близько 5 хвилин. Витягніть з каструлі з допомогою шумівки часник.
Тепер ретельно очистіть від насіння і хвостика солодкий перець (краще вибрати продукт різного кольору), добре його вимийте холодною водою і наріжте невеликими скибочками або соломкою. Так само поступіть з перцем халапеньо і червоним перцем чилі (зеленим).
Далі упакуйте нарізаний перець в ще гарячу простерилізовану банку, залишивши зверху вільний простір приблизно на один сантиметр. Додайте в кожну банку хрусткий очищений хрін, якщо хочете.
Розлийте раніше підготовлений гарячий розсіл в кожну банку з перцем, залишивши вільний простір на 0.5 сантиметри. Усуньте обов'язково бульбашки повітря. Протріть банку обода.
Відцентруйте кришку на банці і щільно відрегулюйте до упору. Помістіть банки з перцем в ємність (велика каструля) з киплячою водою і накрийте кришкою. Повторюйте, поки всі банки не перекипятяться. Процес кипіння кожної банки приблизно 10 хвилин, з поправкою на висоту. Вимкніть вогонь, зніміть кришку з ємності, дайте банкам постояти близько 5 хвилин. Потім витягніть банки з маринованим солодким перцем і остудіть 12-24 години. Перевірте кришки на герметичність, вони не повинні згинатися при натисканні на центр.
Випадкові рецепти