Маринований болгарський перець на зиму - рецепт без консервантів, який порадує тих, у кого немає часу готувати довго, проварений овоч в оцті з цукром або медом.
У цей період перцю на прилавках ринків повно, але в супермаркетах можна купити їх не зовсім свіжими. Велика кількість овоча і той факт, що його можна замаринувати, допомагає вам заповнити полиці в льохах, щоб взимку могли вживати продукт, який не містить консервантів. Що ж, якщо ви часто звертаєтеся за рецептурою перцю, що зберігся в оцті, то побачите, що це практично те ж саме. Ось як можна приготувати солодкий перець з холодним оцтом: засипте в невелику миску цукор і сіль для соління і залийте їх оцтом. Змішайте все активно, поки сипучі інгредієнти не розчиняться.
Далі ретельно вимийте перець під струменем холодної води, потім видаліть насіння і хвостик з кожного перчика.
Далі викладіть перець на обробну дошку і гострим ножем наріжте його тонкою соломкою (довгими шматочками). Надішліть подрібнений перець у велику каструлю.
Додайте в каструлю чорний перець горошком, гірчицю в зернах, лавровий лист і попередньо очищений і дрібніше нарізаний корінь хрону. Залийте все раніше підготовленим маринадом.
Змішайте все руками так, щоб все було добре розподілено, накрийте кришкою і залиште ємність на ніч, щоб наполягти. Так може тривати до 12 годин - за цей час перець виділить свій сік, як у випадку з фруктами.
Після закінчення цього часу наповніть заздалегідь стерилізовані банки в духовці замаринованим перцем разом зі спеціями. Тоді залийте в банки холодний маринад з каструлі, наливайте рідину рівномірно, щоб повністю покрити овоч в ємності. Є ризик, що перець не видасть багато соку. Якщо зіткнетеся з такою ситуацією, додайте оцет в основу банки.
Перед тим, як закрити банки, покладіть в них сушений кріп і скибочку хрону. Чекайте до зими, коли ви зможете насолодитися цими перцями, як закускою до стейку, домашніх ковбасок або м'ясни рулетиків. Маринований болгарський перець на зиму зберігається в холодному місці навіть кілька років.
Випадкові рецепти