Укр
Рус
Маринований солодкий перець Консервування Російська кухня

Маринований болгарський перець на зиму

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

758 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Маринований болгарський перець на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Маринований болгарський перець на зиму - рецепт без консервантів, який порадує тих, у кого немає часу готувати довго, проварений овоч в оцті з цукром або медом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Маринований болгарський перець на зиму" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи11 гр.
  • Калорії51 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У цей період перцю на прилавках ринків повно, але в супермаркетах можна купити їх не зовсім свіжими. Велика кількість овоча і той факт, що його можна замаринувати, допомагає вам заповнити полиці в льохах, щоб взимку могли вживати продукт, який не містить консервантів. Що ж, якщо ви часто звертаєтеся за рецептурою перцю, що зберігся в оцті, то побачите, що це практично те ж саме. Ось як можна приготувати солодкий перець з холодним оцтом: засипте в невелику миску цукор і сіль для соління і залийте їх оцтом. Змішайте все активно, поки сипучі інгредієнти не розчиняться.

Крок - 1
02

Далі ретельно вимийте перець під струменем холодної води, потім видаліть насіння і хвостик з кожного перчика.

Крок - 2
03

Далі викладіть перець на обробну дошку і гострим ножем наріжте його тонкою соломкою (довгими шматочками). Надішліть подрібнений перець у велику каструлю.

Крок - 3
04

Додайте в каструлю чорний перець горошком, гірчицю в зернах, лавровий лист і попередньо очищений і дрібніше нарізаний корінь хрону. Залийте все раніше підготовленим маринадом.

Крок - 4
05

Змішайте все руками так, щоб все було добре розподілено, накрийте кришкою і залиште ємність на ніч, щоб наполягти. Так може тривати до 12 годин - за цей час перець виділить свій сік, як у випадку з фруктами.

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу наповніть заздалегідь стерилізовані банки в духовці замаринованим перцем разом зі спеціями. Тоді залийте в банки холодний маринад з каструлі, наливайте рідину рівномірно, щоб повністю покрити овоч в ємності. Є ризик, що перець не видасть багато соку. Якщо зіткнетеся з такою ситуацією, додайте оцет в основу банки.

Крок - 6
07

Перед тим, як закрити банки, покладіть в них сушений кріп і скибочку хрону. Чекайте до зими, коли ви зможете насолодитися цими перцями, як закускою до стейку, домашніх ковбасок або м'ясни рулетиків. Маринований болгарський перець на зиму зберігається в холодному місці навіть кілька років.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тефтелі у вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі у вершковому соусі 65 6 3 з 5 - детальніше -
Справжній олів’є - покроковий рецепт, фото 1 Справжній олів’є 45 6 3 з 5 - детальніше -
Біляші з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Біляші з м’ясом 110 4 3 з 5 - детальніше -