Відмінним варіантом домашнього консервування є мариновані кабачки на зиму. Адже ці соковиті і хрусткі овочі нітрохи не поступаються огірочкам, а іноді, в комбінації зі спеціями, навіть перевершують їх. Так що скористайтеся нашим рецептом і у вас вийде не просто чергова заготівля на зиму, а дуже стояча закуска з приємним смаком і ароматом, як не можна до речі підходить для зимового застілля. Краса цієї універсальної заготовки в простоті готування, а в результаті, навіть не маючи особливих кулінарних навичок, можна прекрасно урізноманітнити свій раціон чудовою домашньою консервацією. Мати у себе в запасі хрусткі мариновані кабачки на зиму - мрія кожної поважаючої себе господині, а втілити її в життя простіше простого.
Найголовніше вибрати для маринування хороші кабачки, тобто, молоді та без пошкоджень. Адже такі плоди не потрібно очищати від шкірки і поміщати в банки можна прямо ставлячи вертикально. Перед початком процесу консервації, опускаємо кабачки в прохолодну воду і залишаємо на кілька годин, таким чином вони наситяться водою і потім не будуть вбирати в себе маринад.
Дуже важливо запастися спеціями і травами, які підкреслять унікальний смак і додадуть бажаний хруст овочів. Перш за все потрібно підготувати якісний маринад, від якого багато в чому залежить смак готового продукту. Отже, у велику каструлю вливаємо воду, засипаємо сіль і цукор, а також вливаємо оцет. Добре перемішуємо дерев'яною ложкою і ставимо каструлю на плиту.
Тим часом добре миємо кабачки, очищаємо від шкірки і розрізаємо вздовж навпіл. Після цього перерізуємо кожну половину на дві частини поперек, і ріжемо на чотири скибочки.
Тепер беремо чисті сухі банки і в кожну кладемо по скибочці перцю чилі. Потім кидаємо кілька горошин перцю і зерен гвоздики.
Один зубок часнику нарізаємо прямо в банку пластинками, туди ж кидаємо лавровий листочок. Ще додаємо дрібку гірчиці і тонкою стружкою нарізаємо корінь хрону. До речі, гірчиця послужить ідеальною приправою, яка наповнить маринад специфічним ароматом і смаком.
Тепер щільно укладаємо в банку часточки кабачків, ставлячи їх вертикально. Зверху ще трохи додаємо хрону, кілька пластинок часнику і укладаємо гілочку свіжого кропу.
Потім заливаємо в банки приготовлену заливку, закручуємо кришки і поміщаємо у велику каструлю, застелену рушником.
Банки перекладаємо ще одним рушником, щоб не торкалися одне одного, заливаємо в каструлю воду, не доливаючи приблизно на 2 пальця доверху, і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і стерилізуємо протягом 15 хвилин. Після цього витягаємо баночки з консервацією і перевертаємо догори дном на рушник, залишаємо до повного охолодження. Хрусткі, ароматні мариновані кабачки на зиму готові, насолоджуйтеся!
Випадкові рецепти