Укр
Рус
Мариновані кабачки Консервування Естонська кухня

Мариновані кабачки на зиму

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

784 - переглядів
65 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мариновані кабачки на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Відмінним варіантом домашнього консервування є мариновані кабачки на зиму. Адже ці соковиті і хрусткі овочі нітрохи не поступаються огірочкам, а іноді, в комбінації зі спеціями, навіть перевершують їх. Так що скористайтеся нашим рецептом і у вас вийде не просто чергова заготівля на зиму, а дуже стояча закуска з приємним смаком і ароматом, як не можна до речі підходить для зимового застілля. Краса цієї універсальної заготовки в простоті готування, а в результаті, навіть не маючи особливих кулінарних навичок, можна прекрасно урізноманітнити свій раціон чудовою домашньою консервацією. Мати у себе в запасі хрусткі мариновані кабачки на зиму - мрія кожної поважаючої себе господині, а втілити її в життя простіше простого.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мариновані кабачки на зиму" (на 100 грам)

  • Білки0.2 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи5.8 гр.
  • Калорії27 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Найголовніше вибрати для маринування хороші кабачки, тобто, молоді та без пошкоджень. Адже такі плоди не потрібно очищати від шкірки і поміщати в банки можна прямо ставлячи вертикально. Перед початком процесу консервації, опускаємо кабачки в прохолодну воду і залишаємо на кілька годин, таким чином вони наситяться водою і потім не будуть вбирати в себе маринад.

Крок - 1
02

Дуже важливо запастися спеціями і травами, які підкреслять унікальний смак і додадуть бажаний хруст овочів. Перш за все потрібно підготувати якісний маринад, від якого багато в чому залежить смак готового продукту. Отже, у велику каструлю вливаємо воду, засипаємо сіль і цукор, а також вливаємо оцет. Добре перемішуємо дерев'яною ложкою і ставимо каструлю на плиту.

Крок - 2
03

Тим часом добре миємо кабачки, очищаємо від шкірки і розрізаємо вздовж навпіл. Після цього перерізуємо кожну половину на дві частини поперек, і ріжемо на чотири скибочки.

Крок - 3
04

Тепер беремо чисті сухі банки і в кожну кладемо по скибочці перцю чилі. Потім кидаємо кілька горошин перцю і зерен гвоздики.

Крок - 4
05

Один зубок часнику нарізаємо прямо в банку пластинками, туди ж кидаємо лавровий листочок. Ще додаємо дрібку гірчиці і тонкою стружкою нарізаємо корінь хрону. До речі, гірчиця послужить ідеальною приправою, яка наповнить маринад специфічним ароматом і смаком.

Крок - 5
06

Тепер щільно укладаємо в банку часточки кабачків, ставлячи їх вертикально. Зверху ще трохи додаємо хрону, кілька пластинок часнику і укладаємо гілочку свіжого кропу.

Крок - 6
07

Потім заливаємо в банки приготовлену заливку, закручуємо кришки і поміщаємо у велику каструлю, застелену рушником.

Крок - 7
08

Банки перекладаємо ще одним рушником, щоб не торкалися одне одного, заливаємо в каструлю воду, не доливаючи приблизно на 2 пальця доверху, і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і стерилізуємо протягом 15 хвилин. Після цього витягаємо баночки з консервацією і перевертаємо догори дном на рушник, залишаємо до повного охолодження. Хрусткі, ароматні мариновані кабачки на зиму готові, насолоджуйтеся!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лобіо - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо 60 2 2 з 5 - детальніше -
Локшина по тайськи - покроковий рецепт, фото 1 Локшина по тайськи 50 6 3 з 5 - детальніше -