Укр
Рус
Мариновані помідори Консервування Українська кухня

Мариновані помідори (без стерилізації)

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

1065 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мариновані помідори (без стерилізації) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Мариновані помідори (без стерилізації) - простий рецепт приготування солоних помідорів, в який входять тільки натуральні продукти без хімії. Все настільки просто, що нічого не доведеться стерилізувати. Помідори і так простоять в холодному місці (погребі, гаражі, холодильнику) всю зиму, але, швидше за все, ви з'їсте їх набагато раніше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мариновані помідори (без стерилізації)" (на 100 грам)

  • Білки0.6 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи3.4 гр.
  • Калорії15 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти. Помідори, моркву, болгарський перець вимийте і висушіть. Моркву очистіть від шкірки і розріжте впоперек на 5 частин. Перець розріжте уздовж на 4 частини. Зубчики часнику очистіть від лушпиння. Ріпчасту цибулю теж очистіть від лушпиння і розріжте на 4 часточки. Чорний перець горошком роздушіть в ступці, але не в пил.

Крок - 1
02

Скляну банку ретельно вимийте і висушіть. Викладіть в неї підготовлені овочі, чергуючи один з одним. Додайте роздавлений чорний перець. Заповніть банку овочами доверху.

Крок - 2
03

У чистій воді кімнатної температури розчиніть сіль. Отриманим розсолом залийте овочі в банці. Слідкуйте, щоб не залишилося порожнеч.

Крок - 3
04

Закрийте банку кришкою і залиште при кімнатній температурі на 2 тижні. За цей час помідори та інші овочі повністю промаринуються. Потім відправте їх в холодильник. Якщо хочете зберегти мариновані помідори (без стерилізації) на зиму, потримайте їх в теплі 3 дні, а потім переставте в холодне місце на зберігання. При такому способі маринування овочі зберігають колір і набувають прекрасний смак. Подавайте їх в якості закуски або гарніру до м'ясних і рибних страв. Смачного!

Крок - 4

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Соус Болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Соус Болоньєзе 90 1 2 з 5 - детальніше -
Печінка в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Печінка в клярі 45 3 2 з 5 - детальніше -
М’ясний пиріг з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний пиріг з картоплею 70 4 4 з 5 - детальніше -