Смачний пряний оселедець з освіжаючим відтінком лимона сподобається всім любителям солоної рибки. Готується швидко з простих і доступних інгредієнтів. А ще оселедець домашнього приготування значно корисніше покупного, так як він не містить консервантів і підсилювачів смаку, тільки натуральні спеції та приправи.
Для приготування оселедця вдома, вибирайте заморожену рибу. Віддавайте перевагу тушкам з вигинами і вм'ятинами, а не ідеально рівній рибі. Саме нерівності свідчать про те, що оселедець заморожували один раз безпосередньо після вилову, а вм'ятини - це сліди зіткнення риб між собою. Ідеальне місце для розморожування риби - нижня полиця холодильника, якщо немає часу чекати, розморожувати при кімнатній температурі. Засоліть оселедець будь-яким зручним способом. Якщо ви хочете скоротити процес готування до мінімуму, скористайтеся готовим покупним солоним оселедцем. Гострим ножем відріжте голову, плавники, хвіст. Вийміть нутрощі, хребет і зніміть шкіру. Щоб максимально очистити рибку від кісточок, скористайтеся пінцетом.
У велику глибоку миску покладіть очищене філе оселедця і залийте сумішшю молока з водою. Залиште на 30 хвилин. Якщо риба дуже солона, вимочуйте протягом години. Ретельно вимийте лимони і обшпарте їх окропом. Наріжте тонкими слайсами. Філе риби розріжте на 4-5 шматочків.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Віддавайте перевагу саме солодким сортам цибулі, з ними оселедець виходить особливо ніжним.
Підготуйте зручну ємність, в якій буде маринуватися риба. Зручно використовувати для цих цілей скляну банку з щільно закриваючоюсь кришкою. Першим шаром зробіть подушку з цибулі і лимона, потім покладіть оселедець і рясно притрусіть меленим чорним перцем. Повторіть шари до повного заповнення ємності. В кінці додайте запашний перець і лавровий лист.
Залийте банку маслом. Слідкуйте, щоб ємність повністю заповнилася і не утворилися порожнечі. Після чого закрийте банку кришкою і відправляйте в холодильник на 2 дні. Після закінчення зазначеного часу, подавайте оселедець з гарніром з картоплі і насолоджуйтеся її неперевершеним смаком і ароматом. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти