Укр
Рус
Мочений фрукт Консервування Українська кухня

Маринований кавун

( 5.0000 5 512 12 оцінок)

1233 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Маринований кавун - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Угорська кухня, Турецька кухня

Дієта: Здорове харчування, Для схуднення, Спортивне харчування, Корисне харчування

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Маринований кавун - смачна, але звична страва. Ми пропонуємо замаринувати не цілий кавун, а тільки кірки. У кірках, які ми зазвичай викидаємо, міститься велика частина вітамінів. У рецепті розповідається, як швидко замаринувати кавунові кірки, щоб отримати смачний гарнір до м'яса, риби і овочевих страв. Причому варити нічого не доведеться.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Маринований кавун" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи13 гр.
  • Калорії56 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Влийте в каструлю воду, відправте на плиту і накрийте решіткой для розтину пара. Поставте на решітку денцем вгору банки, в яких збираєтеся маринувати кавунові кірки. Увімкніть сильний вогонь і, коли вода в каструлі закипить, простерилізуйте банки на пару.

Крок - 1
02

Кавун вимийте і висушіть. Зріжте кірку з двох сторін і розріжте плід навпіл.

Крок - 2
03

Розділіть половинки на ломтики і з кожної акуратно зніміть шкірку. Якщо захопіте зайву м'якоть, зріжте її ножем. Зніміть верхній (темно-зелений) шар кірок. Він не знадобиться.

Крок - 3
04

Те, що залишиться, наріжте середніми кубиками.

Крок - 4
05

Надішліть кубики в попередньо простерилізовані банки. Заповніть ємності доверху. Потрясіть банки, щоб вміст ущільнився. Верхній шар кавунових кірок повинен доходити до горлечка.

Крок - 5
06

Приготуйте маринад. У ємність для змішування влийте воду і яблучний оцет. Додайте цукор, чорний перець горошком, пластівці чилі і сіль. Добре перемішайте інгредієнти, щоб цукор і сіль розчинилися.

Крок - 6
07

Залийте кавун в банках вийшовшим маринадом і закрийте кришками. Переверніть банки і поставте в холодильник.

Крок - 7
08

Через 2 дні маринований кавун буде готовий. У приготованих таким способом кірок дуже цікавий смак: одночасно свіжий і гострий, солодкий і кислий, з пікантною ноткою солі. Перекладіть мариновані кавунові кірки на тарілку і подавайте до столу. Це відмінний гарнір практично до будь-яких других страв. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Чізкейк без випічки - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк без випічки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе паста - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе паста 55 4 3 з 5 - детальніше -
Фаршировані помідори в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані помідори в духовці 50 3 3 з 5 - детальніше -