Укр
Рус
Консервована зелень Консервування Українська кухня

Маринований часник зубчиками на зиму

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

782 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Маринований часник зубчиками на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

Посуд: В банці

опис

Приготуйте на зиму ароматну і смачну пряність. Любителі оцінять маринований часник, як самостійну холодну закуску, а господині знайдуть застосування, як додатковий інгредієнт в приготуванні салатів, намазок та інших страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Маринований часник зубчиками на зиму" (на 100 грам)

  • Білки1.9 гр.
  • Жири68.7 гр.
  • Вуглеводи8.4 гр.
  • Калорії666 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Часник розділіть на зубчики і очистіть від лушпиння. Для маринування використовуйте великі плоди. Поставте сковороду на плиту на середній вогонь і налийте оливкову олію. Для обсмажування можна використовувати рослинну рафіновану олію.

Крок - 1
02

Викладіть в розігріту жаровню зубчики часнику. Додайте кілька гілочок свіжого розмарину. Щоб отримати найбільш насичений аромат, перед додаванням в сковороду поламайте гілочки на більш дрібні частини. Обсмажуйте пряність на сковороді, періодично помішуючи, до отримання золотистого кольору.

Крок - 2
03

Приготуйте банки для заповнення часником. Ретельно вимийте посуд з содою під проточною водою. Простерилизуйте банки. Поставте їх у велику каструлю і залийте ємність водою, щоб вода покривала шийки банок.

Крок - 3
04

Сюди ж занурте і кришки. Поставте каструлю на плиту і доведіть до кипіння. Стерилізуйте протягом 10-15 хвилин. Потім поставте на чистий рушник шийкою вниз до повного охолодження. Можна простерилізувати тару в мікрохвильовці на максимальній потужності, головне, щоб банки одна з одною не стикалася. Є у такого процесу і мінус, кришки в мікрохвильовці стерилізувати не можна.

Крок - 4
05

Поки часник на сковороді, починайте викладати його в банки. На дно покладіть гілочку розмарину. За допомогою силіконової ложки, заповніть ємності обсмаженою пряністю на третину. Масло, що залишилося на сковороді, також розлийте по банках. У кожну ємність додайте сіль і суміш спецій прованські трави.

Крок - 5
06

Заповніть банки оливковою олією. Паперовим рушником ретельно протріть горлечка, щоб уникнути наявності на них масла. Це може порушити герметичність ємності.

Крок - 6
07

Щільно закрутіть кришки і поставте банки на решітку в попередньо розігріту до 120 ° С духовку на 30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, дістаньте банки і переверніть шийкою вниз до повного охолодження. Зберігайте закрутки в темному прохолодному місці.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Манти з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Манти з гарбуза 65 4 4 з 5 - детальніше -
Улюблені рибні котлети - покроковий рецепт, фото 1 Улюблені рибні котлети 45 3 3 з 5 - детальніше -