Приготуйте на зиму ароматну і смачну пряність. Любителі оцінять маринований часник, як самостійну холодну закуску, а господині знайдуть застосування, як додатковий інгредієнт в приготуванні салатів, намазок та інших страв.
Часник розділіть на зубчики і очистіть від лушпиння. Для маринування використовуйте великі плоди. Поставте сковороду на плиту на середній вогонь і налийте оливкову олію. Для обсмажування можна використовувати рослинну рафіновану олію.
Викладіть в розігріту жаровню зубчики часнику. Додайте кілька гілочок свіжого розмарину. Щоб отримати найбільш насичений аромат, перед додаванням в сковороду поламайте гілочки на більш дрібні частини. Обсмажуйте пряність на сковороді, періодично помішуючи, до отримання золотистого кольору.
Приготуйте банки для заповнення часником. Ретельно вимийте посуд з содою під проточною водою. Простерилизуйте банки. Поставте їх у велику каструлю і залийте ємність водою, щоб вода покривала шийки банок.
Сюди ж занурте і кришки. Поставте каструлю на плиту і доведіть до кипіння. Стерилізуйте протягом 10-15 хвилин. Потім поставте на чистий рушник шийкою вниз до повного охолодження. Можна простерилізувати тару в мікрохвильовці на максимальній потужності, головне, щоб банки одна з одною не стикалася. Є у такого процесу і мінус, кришки в мікрохвильовці стерилізувати не можна.
Поки часник на сковороді, починайте викладати його в банки. На дно покладіть гілочку розмарину. За допомогою силіконової ложки, заповніть ємності обсмаженою пряністю на третину. Масло, що залишилося на сковороді, також розлийте по банках. У кожну ємність додайте сіль і суміш спецій прованські трави.
Заповніть банки оливковою олією. Паперовим рушником ретельно протріть горлечка, щоб уникнути наявності на них масла. Це може порушити герметичність ємності.
Щільно закрутіть кришки і поставте банки на решітку в попередньо розігріту до 120 ° С духовку на 30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, дістаньте банки і переверніть шийкою вниз до повного охолодження. Зберігайте закрутки в темному прохолодному місці.
Випадкові рецепти