Укр
Рус
Маринований солодкий перець Консервування Українська кухня

Маринований солодкий перець

( 4.8182 4 533 33 оцінки)

3324 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Маринований солодкий перець - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Болгарська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Рецепт маринованого солодкого перцю - найпростіший, але, мабуть, самий смачний. У вас в банках все, що б могли побажати: дуже смачні мариновані перці, з кисло-солодким смаком і відмінним ароматом. Перець дуже добре поєднується зі стейками, або стравами на грилі. Можете подати його на будь-який святковий обід, якщо дійсно хочете справити враження.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Маринований солодкий перець " (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5.3 гр.
  • Калорії28 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно промийте болгарський перець і добре його просушіть. Покладіть перці на овочеву сковороду (або лист) і обсмажте їх на сильному вогні. Їх шкіра повинна порудіти. Чим менше часу на нагрівання перців, тим міцніше залишається їх м'якоть.

Крок - 1
02

Обсмажені / запечені перці перекладіть в миску, накрийте і зберігайте протягом чверті години, потім акуратно очистіть їх вручну (ви можете використовувати миску з водою для полоскання пальців), не промиваючи їх проточною водою, і ретельно збираючи всі їхні соки.

Крок - 2
03

Щоб укласти перці в банку на зиму, обережно дістаньте стебло і насіння, але залишаючи перець якомога більше цілим. Немає проблем, якщо одне або два насіння залишаться всередині. Вони не завадять, запевняємо вас.

Крок - 3
04

Вам знадобляться заздалегідь простерилізовані літрові банки. Обережно покладіть в них перці, додаючи трохи запашного перцю і кілька зубчиків подрібненого часнику. Ви можете додати інші спеції на свій смак, такі як насіння гірчиці, хрін.

Крок - 4
05

Далі підготуйте маринад, дуже простий. Залийте залишений з перців сік в невелику ємність, додайте в нього яблучний оцет. Оцту може бути більше, ніж соку з перцю, тому що після стерилізації кислий смак зникає. Додайте в суміш трохи солі і засипте цукор і ретельно все перемішайте. Хто не хоче, цукор не додає, хоча це також сприяє збереженню.

Крок - 5
06

Далі залийте цю рідину в банки, намагаючись повністю накрити перець. Збезповітріть між шарами, наскільки це можливо, використовуючи хвіст ложки. При необхідності додайте більше рідини. У цьому рецепті не заливається масло в банки, тому що воно вбирається в м'якоть перцю, і це не всім подобається, але це просто особиста перевага. Той, хто хоче, може залити рослинне масло.

Крок - 6
07

Потім щільно загвинтіть кришки, відправте банки у велику каструлю, вкриту рушником біля основи. Залийте воду, щоб покрити три чверті банки, і стерилізуйте через 15-20 хвилин після того, як вміст закипить. Потім банки залиште охолоджуватися і акуратно оберніть їх рушниками. Маринований солодкий перець готовий.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Голубці з фаршем і рисом - покроковий рецепт, фото 1 Голубці з фаршем і рисом 80 5 3 з 5 - детальніше -
Салат Ніжність з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Ніжність з куркою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Шарлотка на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка на кефірі 90 3 3 з 5 - детальніше -
Як ліпити манти красиво - покроковий рецепт, фото 1 Як ліпити манти красиво 65 4 3 з 5 - детальніше -