Укр
Рус
Мариновані помідори Консервування Українська кухня

Мариновані солодкі помідори черрі

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

989 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мариновані солодкі помідори черрі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Мариновані солодкі помідори черрі - оригінальний японський рецепт томатів швидкого приготування. У ньому використовується соус шіродаші, який робиться на основі соєвого соусу з різними добавками. Це класичний інгредієнт японської кухні - база для бульйонів, що формує головний смак страви. Тому по можливості не замінюйте шіродаші звичайним соєвим соусом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мариновані солодкі помідори черрі" (на 100 грам)

  • Білки0.2 гр.
  • Жири1.8 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії37 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помідори черрі ретельно вимийте під проточною водою і звільніть від хвостиків.

Крок - 1
02

Закип'ятіть воду, відведіть туди підготовлені томати і бланшуйте 1-2 хвилини.

Крок - 2
03

Перекладіть бланшировані помідори в друшляк, щоб стекла рідина, а потім відправте в ємність з крижаною водою. Це необхідно, щоб на томатах добре піднялася шкірка.

Крок - 3
04

Очистіть помідори черрі від шкірки. Завдяки температурному контрасту, якому вони піддалися, шкірка відділяється без зусиль. Очищені помідори складіть в скляну банку.

Крок - 4
05

В окремій ємності змішайте білий оцет (бажано рисовий або винний, соус шіродаші і оливкове масло.

Крок - 5
06

Всипте цукор і розмішайте інгредієнти до однорідності. Перелийте маринад в банку з томатами, закрийте її кришкою і відправте на півгодини в холодильник.

Крок - 6
07

Через 30 хвилин вийміть банку з холодильника, акуратно, щоб не роздавити помідори, перемішайте вміст ложкою і знову поставте в холод на півгодини.

Крок - 7
08

Після цього перекладіть мариновані солодкі помідори черрі в сервірувальну ємність, прикрасьте пророщеним горохом і подавайте на стіл. Це відмінний гарнір до м'ясних і рибних страв. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Канапе з ковбасою сиром - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з ковбасою сиром 30 5 2 з 5 - детальніше -
Брускетта з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта з тунцем 35 4 3 з 5 - детальніше -
Шоколадний млинцевий торт - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний млинцевий торт 55 4 3 з 5 - детальніше -