Укр
Рус
Мариновані помідори Консервування Російська кухня

Мариновані помідори на зиму

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

795 - переглядів
70 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мариновані помідори на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Сьогодні рекомендуємо сушені, мариновані помідори на зиму - приємно м'які (щось на зразок чорносливу) і дуже ароматні. Вони настільки смачні, що їх можна їсти тільки з хлібом, але, звичайно, вони класичні для салатів, м'яса, фаршу, песто, збагачення супів і соусів. Рецепт дуже простий і вимагає мало роботи, але ви повинні витратити деякий час.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мариновані помідори на зиму" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири27.7 гр.
  • Вуглеводи3.8 гр.
  • Калорії268 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно помийте холодною водою і просушіть помідори. Потім розріжте їх навпіл і ті, що більші на чверті. Спочатку наріжте всі помідори навпіл, тобто відріжте частину жорстким кінчиком від хвоста і розріжте вздовж. Залишайте тільки помідори, викинете кінчики.

Крок - 1
02

Потім обережно ложкою видаліть насіння помідора і м'якоть з нього. Не викидайте відходи помідора, використовуйте їх для приготування свіжого соку (просто змішаного з часником і спеціями) або, наприклад, соусу для спагетті, м'яса або запіканок.

Крок - 2
03

Розріжте порожнисті помідори навпіл або на три частини так, щоб вони отримали більш-менш рівні шматочки, і помістіть їх на деко, вистелене пергаментом (можна і без нього), - щільно, пліч-о-пліч, з шкіркою. Кожен помідор зараз злегка посоліть.

Крок - 3
04

Тепер розігрійте духовку до 90-100 градусів за Цельсієм з гарячим обдувом. Надішліть помідори на нижні полиці, залиште духовку злегка відкритою (на 10 см, щоб пара могла виходити) і сушіть овоч, весь час відкритими дверцятами. Сушіть помідори в духовці по кілька листів одночасно. Помідори повинні зменшувати обсяг і злегка стискатися. Сушаться вони занадто швидко.

Крок - 4
05

Витягніть помідори, коли вони вже будуть досить зморщені, але все ще томатно-червоного кольору (згадуємо колір, тому що вони освітлюються під час сушіння). Будьте обережні, щоб не пересушити їх занадто сильно - ви напевне відчуєте час своєї духовки. Час сушіння залежить від духовки, помідорів і кількості деко. В цьому випадку неповних 2 години досить для одного листа, але в разі двох листів це зазвичай триває близько 3 годин. Якщо на вулиці сильне сонце, можна досушити (або навіть висушити) помідори на сонці.

Крок - 5
06

Отже, зніміть висушені помідори з дека і перекладіть їх у велику миску. Рясно посипте базиліком і орегано, полийте оцтом і ретельно перемішайте, щоб помідори не розламати.

Крок - 6
07

Тепер помістіть помідори в банки (стерилізовані) - більш-менш на 3/4 ємності, але не більше, тому що вони сильно набухають. Засипте в кожну банку очищені від лушпиння зубчики часнику (на дно кожної для кращого смаку). Ви також можете додати каперси або перець чилі.

Крок - 7
08

Тепер у великій каструлі розігрійте масло (зазвичай соняшникове, ріпакове або оливкове) - не надто довго, до тих пір, поки воно не почне закипати (близько 110 градусів), і гаряче налийте відразу в банки з помідорами. Тепер загорніть щільно банки кришкою і переверніть якомога швидше. А холодна версія простіше: робите помідори для щоденного користування, наприклад, в менших кількостях, або знаєте, що вони будуть використовуватися швидко, залийте їх холодним маслом і тримайте банки на нижній полиці в холодильнику. Але важливо, щоб помідори були дуже ретельно покриті шаром масла. Зберігайте мариновані помідори на зиму в темному прохолодному місці і використовуйте для салатів, запіканок, начинки або просто з хлібом.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат "Осінній" 20 2 2 з 5 - детальніше -
Карась смажений на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Карась смажений на сковороді 55 2 3 з 5 - детальніше -
Гомілки фаршировані - покроковий рецепт, фото 1 Гомілки фаршировані 65 3 3 з 5 - детальніше -