Це, безумовно, один з кращих рецептів маринованих грибів. Цей маринад ви знайдете на багатьох російських весіллях, і навіть на деяких вірменських.
Печериці вибирайте приблизно однакового невеликого розміру, так вони краще виглядають при подачі. Вимийте ретельно печериці від бруду під проточною холодною водою. Зріжте частину ніжки. Ви також можете нарізати гриби на дві частини або на чотири.
У велику каструлю налийте вказану в інгредієнтах кількість води. Поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. У киплячу воду перекладіть акуратно шампіньйони. Готуйте протягом 20-25 хвилин.
Поки варяться печериці, підготуйте всі необхідні спеції і приправи для маринаду. Очистіть часник і наріжте його тонкими слайсами. Перенесіть в окрему невелику, але глибоку ємність.
Свіжий кріп сполосніть, струсіть від зайвої води або промокніть серветкою. Зірвіть з гілок товстих кропу тільки пишну і ніжну зелень. Потім розірвіть її ще й вручну. Надішліть зелень кропу в ємність з часником.
У ємність покладіть також перець горошком, духмяний перець. Налийте оливкову олію, винний оцет (червоний або білий, або ж замініть рисовим оцтом, на ваш розсуд) і приправте сіллю. Перемішайте інгредієнти для маринаду.
Якраз минуло 25 хвилин, можна знімати гриби. На широку ємність поставте друшляк. Відкиньте в нього зварені печериці (рідину, в якій варилися гриби, відразу не виливайте з ємності).
Відставте гриби в сторону і продовжіть займатися маринадом. Наберіть склянку грибного бульйону. Додайте його невеликими порціями в ємність зі спеціями, зеленню і часником, постійно помішуючи.
У каструлю висипте відварені печериці. Залийте приготованим маринадом і поставте на середній вогонь. Варіть гриби в маринаді ще 5 хвилин. Через 5 хвилин вимкніть вогонь і дайте грибам охолонути при кімнатній температурі.
Перш ніж подати мариновані печериці на стіл, поставте їх в холодильник, щоб вони повністю охололи. Подавайте печериці холодними, присипавши свіжою зеленню. Смачного.
Випадкові рецепти