Мариновані печериці за 7 хвилин - рецепт смачної грибної страви швидкого приготування. Печериці дійсно можна замаринувати за дуже короткий час. При цьому вийдуть вони пікантними, ароматними і дуже смачними.
Для маринування за цим рецептом найкраще підійдуть невеликі тугі печериці. Очистіть їх від забруднень і просушіть паперовим рушником.
Поставте на плиту сковороду і розігрійте в ній рослинне мало (у нас рафіноване оливкове, але також підійде соняшникове, кукурудзяне, рапсове, кунжутне). Надішліть на сковороду підготовлені шампіньйони, посоліть і смажте 5-7 хвилин, поки гриби не пустять сік і він наполовину не випарується. Після цього вимкніть вогонь і шумівкою перекладіть печериці на тарілку.
Приготуйте маринад. З'єднайте в одній ємності яблучний або білий винний оцет (у нас винний оцет на основі яблучного сидру) і оливкове масло.
Часник розберіть на зубчики і подрібніть. Додайте подрібнений часник в маринад. Посоліть, всипте пряні трави (чебрець, орегано) і мелений червоний перець.
Покладіть трохи меду. Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи і подрібніть ножем. Подрібнену петрушку теж відправте в маринад і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Викладіть в миску припущені на сковорідці печериці. Влийте маринад і перемішайте, щоб рідина рівномірно розподілилася між грибами.
Зачекайте приблизно 5 хвилин - і пробуйте. Печериці відносяться до грибів, які можна їсти сирими, тому приготувати мариновані печериці за 7 хвилин реально. Маринад можна зробити, поки гриби перебувають на сковороді. Від сили 10 хвилин - і у вас на столі смачна, пікантна грибна закуска. Смачного!
Випадкові рецепти