Рецепт маринованих шампіньйонів дуже популярний у багатьох оселях. Багато хто обов'язково готують цю закуску щоосені або, по принаймні, кладуть необхідні інгредієнти в морозильну камеру, щоб приготувати її при необхідності. Мариновані печериці дуже смачна і проста закуска в приготуванні. Ви можете приготувати гриби, щоб відразу з'їсти, або покласти в банки, щоб зберігати взимку.
Для маринування можна використовувати будь-які гриби: лісові, навіть сушені. У цьому рецепті використовуються печериці, тому що їх легко знайти в магазинах або на ринках. Закуску з грибів варіть повільно, на слабкому вогні, часто помішуючи, щоб не пристали до каструлі. Якщо можете, рекомендуємо зварити їх на дровах. У вас вийде дуже смачна і ароматна закуска. Приправи можна не додавати, важливо додати сіль, перець і лавровий лист. Однак коріандр і копчена паприка додадуть страві прекрасний аромат і насичений смак. Отже, для початку помістіть велику каструлю на плиту, налийте в неї рослинне масло і розігрійте.
Далі засипте в каструлю попередньо очищену від лушпиння та дрібно нашатковану (щоб більше пустив овоч соку) ріпчасту цибулю. Добре її посоліть і томіть, постійно помішуючи близько 5 хвилин.
Тепер відправте в каструлю заздалегідь вимиті і нарізані великими скибочками шампіньйони. Відразу ж залийте в ємність томатний сік. Перемішайте все і протоміть вміст каструлі близько 10 хвилин.
Потім додайте в каструлю вже заздалегідь протушенние солодкий перець. Знову все добре перемішайте і проваріть близько 5 хвилин. Тепер засипте в каструлю копчену паприку, коріандр, додайте за смаком сіль, лавровий лист і чорний мелений перець. Залиште вміст каструлі томитися, періодично помішуючи, близько години.
Щоб зберегти мариновані печериці на зиму, помістіть їх в дуже добре вимиті і простерилізовані банки (поставте їх в духовку при температурі 100 градусів, поки вони повністю не висохнуть). Добре закрийте їх кришкою і дайте трохи охолонути до кімнатної температури. Потім ви можете зберігати закуску в підвалі або коморі. Для додаткової безпеки їх можна проварити на водяній бані. Рекомендується вживати гриби холодними, намазаними на хлібі. Також дуже добре поєднуються ці мариновані печериці з омлетом для смачного і ситного сніданку.
Випадкові рецепти