Укр
Рус
Мариновані огірки Консервування Російська кухня

Мариновані огірки з болгарським перцем

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1190 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мариновані огірки з болгарським перцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Сьогодні покажемо вам, як приготувати пікантні мариновані огірки з болгарським перцем, використовуючи в маринаді горілку. Цей рецепт маринованих огірків гарантовано призведе до кращих хрустких овочів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мариновані огірки з болгарським перцем" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи6.3 гр.
  • Калорії32 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Змішайте в глибокій мисці воду, оцет, сіль і цукор. Перемішуйте, поки сіль і цукор не розчиняться.

Крок - 1
02

Встановіть прецизіонну вакуумну плиту і розігрійте на 60 градусів. Далі ретельно помийте огірки і підготуйте їх, обрізавши кінці, а потім розрізавши навпіл (поперек). Кінчики огірків можете сміливо викинути.

Крок - 2
03

Приготуйте болгарський перець, акуратно за допомогою ножа видаливши стебла, насіння і плаценту. Розріжте перець на чверті або половинки. Якщо використовуєте більший овоч, то наріжте перець тонкою соломкою.

Крок - 3
04

Далі, в попередньо простерилізовані банки (краще використовувати літрові або півлітрові), помістіть огірки і перець, обережно укладаючи в вертикальному положенні. Додайте заздалегідь вимиті, свіжі гілочки кропу в кожну банку.

Крок - 4
05

Потім засипте попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник в кожну баночку. Але можете використовувати очищені зубчики часнику, на свій смак.

Крок - 5
06

Потім засипте в кожну банку з огірками чорний мелений перець і гірчицю (обов'язково використовуйте цей інгредієнт в зернах). Заповніть кожну банку раніше підготовленим кисло-солодким розсолом, залишаючи приблизно 0.5 см простору зверху.

Крок - 6
07

Далі залийте трохи горілки в кожну банку з овочами. Обітріть краї кожної банки. Помістіть стерилізовані кришки на банки і щільно загорніть, тільки вручну (тобто використовувати краще кришки твіст-офф).

Крок - 7
08

Коли температура води досягне необхідного градуса, акуратно помістіть банки в контейнер (плита). Вода повинна покривати верхівки кришок як мінімум на 1 сантиметр. Проварюйте банки близько 2,5 години.

Крок - 8
09

Через зазначений час обережно видаліть банки за допомогою щипців з води. Переконайтеся, що кришки щільно закриті. Ті банки, які не будуть добре запечатані, помістіть, охолодивши їх попередньо, в холодильник. Мариновані огірки з болгарським перцем готові до вживання. Хрусткі і гострі.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти