Сьогодні покажемо вам, як приготувати пікантні мариновані огірки з болгарським перцем, використовуючи в маринаді горілку. Цей рецепт маринованих огірків гарантовано призведе до кращих хрустких овочів.
Змішайте в глибокій мисці воду, оцет, сіль і цукор. Перемішуйте, поки сіль і цукор не розчиняться.
Встановіть прецизіонну вакуумну плиту і розігрійте на 60 градусів. Далі ретельно помийте огірки і підготуйте їх, обрізавши кінці, а потім розрізавши навпіл (поперек). Кінчики огірків можете сміливо викинути.
Приготуйте болгарський перець, акуратно за допомогою ножа видаливши стебла, насіння і плаценту. Розріжте перець на чверті або половинки. Якщо використовуєте більший овоч, то наріжте перець тонкою соломкою.
Далі, в попередньо простерилізовані банки (краще використовувати літрові або півлітрові), помістіть огірки і перець, обережно укладаючи в вертикальному положенні. Додайте заздалегідь вимиті, свіжі гілочки кропу в кожну банку.
Потім засипте попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник в кожну баночку. Але можете використовувати очищені зубчики часнику, на свій смак.
Потім засипте в кожну банку з огірками чорний мелений перець і гірчицю (обов'язково використовуйте цей інгредієнт в зернах). Заповніть кожну банку раніше підготовленим кисло-солодким розсолом, залишаючи приблизно 0.5 см простору зверху.
Далі залийте трохи горілки в кожну банку з овочами. Обітріть краї кожної банки. Помістіть стерилізовані кришки на банки і щільно загорніть, тільки вручну (тобто використовувати краще кришки твіст-офф).
Коли температура води досягне необхідного градуса, акуратно помістіть банки в контейнер (плита). Вода повинна покривати верхівки кришок як мінімум на 1 сантиметр. Проварюйте банки близько 2,5 години.
Через зазначений час обережно видаліть банки за допомогою щипців з води. Переконайтеся, що кришки щільно закриті. Ті банки, які не будуть добре запечатані, помістіть, охолодивши їх попередньо, в холодильник. Мариновані огірки з болгарським перцем готові до вживання. Хрусткі і гострі.
Випадкові рецепти