Смачні та хрусткі огірки мариновані на зиму - мрія кожної господині. Для того, щоб досягти потрібного результату, досить багатьом з господинь доводиться відчути складну стежку способів і помилок.
В першу чергу підготуйте ємності для маринування огірків. Для цього рецепта краще використовувати банки і кришки твіст-офф. Так як рецепт цих огірків передбачає відсутність стерилізації, то ретельно вимийте банки і кришки в гарячій мильній (можна використовувати рідину для миття посуду) воді, а потім дайте висохнути на свіжому повітрі або кухонному рушнику.
Далі ретельно вимийте огірки і на обробній дошці наріжте кожен на чотири скибочки по довжині (шкірку не знімайте).
Далі очистіть від лушпиння зубчики часнику. Потім викладіть на кухонну дошку і гострим ножем розріжте зубчики часнику навпіл або ж надріжте в декількох місцях, щоб випустити сік і аромат інгредієнта.
Тепер у додатковій банці або в іншому закритому посуді змішайте насіння коріандру, цукор (можна навіть використовувати тростинний цукор), сіль і трохи білого оцту. Щільно закрийте кришку і енергійно струсіть ємність з вмістом, поки цукор і сіль не розчиняться.
Далі в глечик з носиком залийте холодну воду. Потім залийте в глечик раніше підготовлену оцтову суміш і ще раз все ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
У чисту раніше підготовлену банку щільно упакуйте нарізані скибочки огірка. Потім додайте в банку до овоча нарізаний часник і гілочки попередньо вимитого свіжого кропу.
Далі вилийте приготовану суміш розсолу в кожну банку з огірками. Постукайте по пляшці або кілька разів підніміть її вгору-вниз, щоб випустити утворені бульбашки повітря, і долийте воду в ємність, якщо огірки будуть не повністю покриті.
Помістить кришку на банку, і закрутіть в потрібному напрямку, поки герметично ви не закриєте кожну ємність з огірками. Надішліть банки з маринованими огірками (на зиму) в холодильник на 24 години перед дегустацією. Мариновані огірки зберігаються до одного місяця в холодильнику або в іншому прохолодному місці.
Випадкові рецепти