Сьогодні запрошуємо вас приготувати на грилі кабачки і баклажани в олії з часником і чебрецем. Простий, ефективний і смачний спосіб закрити мариновані кабачки і баклажани кружечками в банку. Відмінна закуска, салат або просто додаток до м'яса, сирів, крупи і хліба.
Ретельно помийте під проточною водою баклажани і кабачки, а потім на обробній дошці наріжте їх тонкими кільцями. Покладіть баклажани в миску і рясно засоліть, щоб пішла гіркота.
Покладіть скибочки кабачків на сковорідку (наприклад, гриль) і обсмажуйте з обох сторін, поки вони не стануть злегка коричневими і не отримають характерні смуги гриля. Викладіть обсмажені кабачки на тарілку.
Баклажани промокніть трохи паперовим рушником для видалення зайвої солі і води, а потім викладіть на сковорідку гриль і обсмажуйте точно так же, як раніше кабачок.
А потім в глибоку ємність залийте оливкову чи рослинну олію. Додайте попередньо очищені від лушпиння і нарізані зубчики часнику (розріжте його навпіл, щоб було легше випустити необхідний аромат) і відправте на плиту. Але стежте за тим, щоб вміст не кипів занадто сильно - воно повинно легко закипіти, з дна ємності повинні вийти делікатні бульбашки, відразу зніміть з вогню.
Готові овочі гриль покладіть в миску, посипте рясно сіллю і чорним меленим перцем, полийте бальзамічним соусом (або бальзамічним оцтом і медом). Ретельно і акуратно все перемішайте, покриваючи скибочки овочів соусом і спеціями.
Покладіть приготовані овочі в простерилізовану заздалегідь банку. Укладайте шарами, розділяючи кожен шар овочів гілочкою або двома свіжого чебрецю. Чебрець можете використовувати і сушений, але саме зі свіжим виходить необхідний аромат і післясмак.
Залийте овочі в банку раніше підготовленим гарячим маслом з часником і відразу долийте холодне масло з пляшки, налив його досить, щоб накрити овочі до кінця. Обережно перемішайте все і закрутіть герметично банку кришкою і переверніть «догори ногами». Також можна банки прокип'ятити: 10 хвилин в киплячій воді на плиті або в духовці при температурі 180 градусів.
Відмінна закуска, мариновані кабачки і баклажани кружечками готові. Подавати до столу можна, уклавши скибочку кабачка або баклажана на шматок хліба з сиром. Овочі також будуть добре поєднуватися в запіканках або лазаньі без м'яса.
Випадкові рецепти