Укр
Рус
Мариновані кабачки Консервування Російська кухня

Мариновані кабачки кружечками

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

816 - переглядів
70 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мариновані кабачки кружечками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Сьогодні запрошуємо вас приготувати на грилі кабачки і баклажани в олії з часником і чебрецем. Простий, ефективний і смачний спосіб закрити мариновані кабачки і баклажани кружечками в банку. Відмінна закуска, салат або просто додаток до м'яса, сирів, крупи і хліба.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мариновані кабачки кружечками" (на 100 грам)

  • Білки0.4 гр.
  • Жири39.2 гр.
  • Вуглеводи3.4 гр.
  • Калорії375 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно помийте під проточною водою баклажани і кабачки, а потім на обробній дошці наріжте їх тонкими кільцями. Покладіть баклажани в миску і рясно засоліть, щоб пішла гіркота.

Крок - 1
02

Покладіть скибочки кабачків на сковорідку (наприклад, гриль) і обсмажуйте з обох сторін, поки вони не стануть злегка коричневими і не отримають характерні смуги гриля. Викладіть обсмажені кабачки на тарілку.

Крок - 2
03

Баклажани промокніть трохи паперовим рушником для видалення зайвої солі і води, а потім викладіть на сковорідку гриль і обсмажуйте точно так же, як раніше кабачок.

Крок - 3
04

А потім в глибоку ємність залийте оливкову чи рослинну олію. Додайте попередньо очищені від лушпиння і нарізані зубчики часнику (розріжте його навпіл, щоб було легше випустити необхідний аромат) і відправте на плиту. Але стежте за тим, щоб вміст не кипів занадто сильно - воно повинно легко закипіти, з дна ємності повинні вийти делікатні бульбашки, відразу зніміть з вогню.

Крок - 4
05

Готові овочі гриль покладіть в миску, посипте рясно сіллю і чорним меленим перцем, полийте бальзамічним соусом (або бальзамічним оцтом і медом). Ретельно і акуратно все перемішайте, покриваючи скибочки овочів соусом і спеціями.

Крок - 5
06

Покладіть приготовані овочі в простерилізовану заздалегідь банку. Укладайте шарами, розділяючи кожен шар овочів гілочкою або двома свіжого чебрецю. Чебрець можете використовувати і сушений, але саме зі свіжим виходить необхідний аромат і післясмак.

Крок - 6
07

Залийте овочі в банку раніше підготовленим гарячим маслом з часником і відразу долийте холодне масло з пляшки, налив його досить, щоб накрити овочі до кінця. Обережно перемішайте все і закрутіть герметично банку кришкою і переверніть «догори ногами». Також можна банки прокип'ятити: 10 хвилин в киплячій воді на плиті або в духовці при температурі 180 градусів.

Крок - 7
08

Відмінна закуска, мариновані кабачки і баклажани кружечками готові. Подавати до столу можна, уклавши скибочку кабачка або баклажана на шматок хліба з сиром. Овочі також будуть добре поєднуватися в запіканках або лазаньі без м'яса.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ягідний суп - покроковий рецепт, фото 1 Ягідний суп 30 4 2 з 5 - детальніше -
Рисова локшина з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рисова локшина з овочами 50 3 3 з 5 - детальніше -
Мімоза с крабовими паличками - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза с крабовими паличками 40 4 3 з 5 - детальніше -