Багато господинь не дуже люблять готувати заготовки на зиму в домашніх умовах. Це й не дивно. Але все ж рецепт цих чудових маринованих кабачків приємно здивує і обрадує практично всіх.
Для маринування ви можете використовувати як кабачки, так і цукіні. Сполосніть кабачки під проточною водою. Витріть рушником зайву вологу. Якщо у вас молоді кабачки, то шкірку годі й зчищати. Наріжте кабачки не надто тонкими кільцями, використовуючи гострий ніж, щоб вони мали рівні краї.
Червону цибулю очистіть від лушпиння, зріжте хвостик і коріння. Промийте холодною водою. Розріжте цибулину навпіл і наріжте півкільцями.
Зубочки часнику також необхідно очистити. Сполосніть їх під водою. Наріжте зубки на великі шматки.
Тепер займіться приготуванням маринаду для кабачків. На плиту поставте каструлю, літрів так на 3-4. Налийте в неї вказану кількість води в інгредієнтах. До води додайте яблучний оцет, останнім часом він придбав високу популярність і використовується в приготуванні багатьох страв. Застосування яблучного оцту більш корисне, ніж застосування звичайного 9%.
Накрийте каструлю кришкою. Підпаліть вогонь під нею, і доведіть рідину до кипіння. Коли ви побачили, що вода закипіла, зніміть кришку і акуратно перекладіть в каструлю нарізані кабачки. Потім додайте нашатковану червону цибулю і нарізаний часник. Накрийте каструлю з овочами кришкою і проваріть протягом 4 хвилин після закипання рідини.
Після закінчення часу вимкніть плиту. Використовуючи щипці або шумовку, вийміть проварені овочі з каструлі і викладіть їх на паперові рушники, щоб пішла зайва вода. Дайте овочам полежати хвилин 5, щоб вони трохи охололи.
Поки остигають овочі простерилізуйте літрову банку. Коли овочі трохи охололи, покладіть їх невелику кількість в банку за допомогою кулінарних щипців.
Посипте шар овочів в банці невеликою кількістю пластівців чилі, додайте дрібку орегано і посоліть за своїм смаком. Коли ви додали приправок, покладіть знову шар овочів і приправте їх спеціями. Продовжуйте чергувати овочі і спеції, поки все не закінчиться.
Коли банка буде повністю заповнена, залийте овочі оливковою олією. Закрийте банку щільною кришкою і добре струсіть її.
Залиште банку з кабачками при кімнатній температурі до повного охолодження, можна на ніч. Потім поставте в холодильник годин на 8-10. Через зазначений час мариновані кабачки подавайте на стіл. Приємного.
Випадкові рецепти