Укр
Рус
Мариновані кабачки Консервування Російська кухня

Мариновані кабачки за добу

( 5.0000 5 55 5 оцінок)
614 - переглядів
95 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Мариновані кабачки за добу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Багато господинь не дуже люблять готувати заготовки на зиму в домашніх умовах. Це й не дивно. Але все ж рецепт цих чудових маринованих кабачків приємно здивує і обрадує практично всіх.

Інгредієнти

  • Кабачок 2 шт.
  • Часник 6 зуб.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Вода 4 скл.
  • Оцет яблучний 1 скл.
  • Оливкова олія 1 скл.
  • Чилі сушений за смаком
  • Орегано за смаком
  • Сіль за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для маринування ви можете використовувати як кабачки, так і цукіні. Сполосніть кабачки під проточною водою. Витріть рушником зайву вологу. Якщо у вас молоді кабачки, то шкірку годі й зчищати. Наріжте кабачки не надто тонкими кільцями, використовуючи гострий ніж, щоб вони мали рівні краї.

Крок - 1
02

Червону цибулю очистіть від лушпиння, зріжте хвостик і коріння. Промийте холодною водою. Розріжте цибулину навпіл і наріжте півкільцями.

Крок - 2
03

Зубочки часнику також необхідно очистити. Сполосніть їх під водою. Наріжте зубки на великі шматки.

Крок - 3
04

Тепер займіться приготуванням маринаду для кабачків. На плиту поставте каструлю, літрів так на 3-4. Налийте в неї вказану кількість води в інгредієнтах. До води додайте яблучний оцет, останнім часом він придбав високу популярність і використовується в приготуванні багатьох страв. Застосування яблучного оцту більш корисне, ніж застосування звичайного 9%.

Крок - 4
05

Накрийте каструлю кришкою. Підпаліть вогонь під нею, і доведіть рідину до кипіння. Коли ви побачили, що вода закипіла, зніміть кришку і акуратно перекладіть в каструлю нарізані кабачки. Потім додайте нашатковану червону цибулю і нарізаний часник. Накрийте каструлю з овочами кришкою і проваріть протягом 4 хвилин після закипання рідини.

Крок - 5
06

Після закінчення часу вимкніть плиту. Використовуючи щипці або шумовку, вийміть проварені овочі з каструлі і викладіть їх на паперові рушники, щоб пішла зайва вода. Дайте овочам полежати хвилин 5, щоб вони трохи охололи.

Крок - 6
07

Поки остигають овочі простерилізуйте літрову банку. Коли овочі трохи охололи, покладіть їх невелику кількість в банку за допомогою кулінарних щипців.

Крок - 7
08

Посипте шар овочів в банці невеликою кількістю пластівців чилі, додайте дрібку орегано і посоліть за своїм смаком. Коли ви додали приправок, покладіть знову шар овочів і приправте їх спеціями. Продовжуйте чергувати овочі і спеції, поки все не закінчиться.

Крок - 8
09

Коли банка буде повністю заповнена, залийте овочі оливковою олією. Закрийте банку щільною кришкою і добре струсіть її.

Крок - 9
10

Залиште банку з кабачками при кімнатній температурі до повного охолодження, можна на ніч. Потім поставте в холодильник годин на 8-10. Через зазначений час мариновані кабачки подавайте на стіл. Приємного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Каша манная без комочков - покроковий рецепт, фото 1 Каша манная без комочков 40 3 2 з 5 - детальніше -
Слойка с ветчиной и сыром - покроковий рецепт, фото 1 Слойка с ветчиной и сыром 55 4 3 з 5 - детальніше -
Чанахи в кастрюле - покроковий рецепт, фото 1 Чанахи в кастрюле 65 4 3 з 5 - детальніше -