Сезон кабачків триває зовсім недовго, але є відмінна можливість, щоб його продовжити. Смачні мариновані кабачки за нашим рецептом дозволять насолоджуватися цим овочем круглий рік.
Для приготування вибирайте молоді, досить щільні і пружні кабачки. Зверніть увагу, щоб овоч не був перестиглим. Його шкірка повинна бути ніжною і тонкою, а в середині не повинно бути великого насіння. Щоб закуска в банку і на столі виглядала яскраво і цікаво, візьміть кабачки різних сортів, наприклад, білі і цукіні. Ретельно вимийте кабачки під проточною водою. Дайте їм самостійно обсохнути. Видаліть хвостики і наріжте кружальцями середньої товщини. Шкірку на молодих овочах зрізати не треба.
У розігріту сковороду налийте невелику кількість оливкової олії і викладіть нарізані кабачки. Зверху щедро посипте кмином, який додасть аромат, і посоліть. Можна використовувати інші сушені пряні трави, все залежить від ваших гастрономічних уподобань. Обсмажте на середньому вогні до рум'яної скоринки, потім переверніть і підрум'яньте кружечки з іншого боку. Сильно засмажувати не потрібно, інакше в готовій страві з'явиться нотка гіркоти. Овоч має лише придбати рум'яний колір, залишаючись в міру пружним.
Підготуйте ємність, в якій буде зберігатися готова страва. Підійде скляна банка з кришкою, що загвинчується. Ретельно її вимийте і простерилізуйте. Викладайте готові кружечки в банку шарами. Додайте велику часточку часнику, посипте кмином і залийте банку доверху рослинним маслом. Воно перешкоджає доступу повітря і відмінно зберігає овочі протягом тривалого часу.
Щільно закрутіть кришку на банці і поставте її в холодильник. Смачні смажені кабачки готові, залишилося дочекатися слушної нагоди і сміливо подавати на стіл. Ви можете презентувати мариновані овочі як окрему страву з будь-яким гарніром або м'ясом, можете подати на бутербродах з шматочком фети або козячим сиром, додати в салат з руколою і в'яленими помідорами. Смачного!
Випадкові рецепти