Укр
Рус
Мариновані кабачки Консервування Марокканська кухня

Мариновані кабачки

( 4.9091 4 522 22 оцінки)

2648 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мариновані кабачки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Марокканська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Мариновані кабачки таким способом будуть відмінним доповненням до м'ясних закусок, подавати на фуршеті або взяти на пікнік.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мариновані кабачки" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи17.1 гр.
  • Калорії73 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Візьміть великий кабачок або цукіні. Вимийте його під прохолодною водою. Розріжте кабачок на кілька невеликих частин, щоб вам було зручно тримати в руці. Очистіть шкірку овочечисткою, ще раз сполосніть.

Крок - 1
02

Поставте стериллізуватися банки: п'ять по 300 мл. або візьміть три по 500мл. Потім розріжте шматки кабачка навпіл і видаліть з нього насіння, це можна зробити, використовуючи столову ложку. Вибравши насіння, наріжте кабачки на брусочки.

Крок - 2
03

Промийте під струменем води свіжий кріп. Викладіть на паперовий або вафельний рушник, щоб воно ввібрало зайву воду (якщо у вас є сушка для овочів - скористайтеся нею). Дрібно наріжте зелені гілочки кропу.

Крок - 3
04

Морквину очистіть, сполосніть. Наріжте її кружечками. Далі очистіть зубки часнику від лушпиння. Наріжте тонкими слайсами. Також вам знадобиться ріпчаста цибуля середнього розміру. Зніміть лушпиння і розріжте цибулину на дві частини, а потім півкільцями.

Крок - 4
05

Підготуйте необхідні спеції, а це: насіння гірчиці, перець горошок, лавровий лист і запашний перець. Такі спеції ви будете класти в кожну банку. Розподіліть їх на стільки банок, скільки будете використовувати 3 або 5.

Крок - 5
06

Поставте біля себе простерилізовані банки. На їх дно покладіть слайси часнику, півкільця цибулі, кружечки моркви і нарізану зелень кропу.

Крок - 6
07

Після того як ви помістили в банки нарізані овочі, поставте на них брусочки кабачка, щільно один до одного. Зверху на кабачки покладіть два види перцю, між брусками вставте лавровий лист, останніми покладіть насіння гірчиці.

Крок - 7
08

Кабачки в банках - тепер приготуйте маринад. Вилийте в каструлю воду. Додайте до неї цукор, сіль і оцет. Доведіть все до кипіння, перемішуючи ложкою, щоб розчинити цукор і сіль. Після закипання зніміть каструлю з вогню.

Крок - 8
09

Гарячий маринад розлийте в підготовлені банки і закрийте їх щільно кришками. Банки з кабачками необхідно простерилізувати, щоб зберегти домашню заготовку до зими в цілості й схоронності.

Крок - 9
10

На дно великої каструлі постеліть вафельний або інший рушник. Поставте на нього банки з заготовками. Налийте воду трохи нижче кришки. Накрийте каструлю кришкою. Доведіть до кипіння і варіть 7 хвилин. Через7 хвилин вийміть акуратно банки з каструлі. Дайте їм охолонути протягом ночі при кімнатній температурі. Зберігайте в прохолодному і темному місці. Приємного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Молочний суп з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з рисом 35 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясо тушковане з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо тушковане з чорносливом 70 3 3 з 5 - детальніше -
Рогалики з маком - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики з маком 80 3 3 з 5 - детальніше -