Мариновані кабачки таким способом будуть відмінним доповненням до м'ясних закусок, подавати на фуршеті або взяти на пікнік.
Візьміть великий кабачок або цукіні. Вимийте його під прохолодною водою. Розріжте кабачок на кілька невеликих частин, щоб вам було зручно тримати в руці. Очистіть шкірку овочечисткою, ще раз сполосніть.
Поставте стериллізуватися банки: п'ять по 300 мл. або візьміть три по 500мл. Потім розріжте шматки кабачка навпіл і видаліть з нього насіння, це можна зробити, використовуючи столову ложку. Вибравши насіння, наріжте кабачки на брусочки.
Промийте під струменем води свіжий кріп. Викладіть на паперовий або вафельний рушник, щоб воно ввібрало зайву воду (якщо у вас є сушка для овочів - скористайтеся нею). Дрібно наріжте зелені гілочки кропу.
Морквину очистіть, сполосніть. Наріжте її кружечками. Далі очистіть зубки часнику від лушпиння. Наріжте тонкими слайсами. Також вам знадобиться ріпчаста цибуля середнього розміру. Зніміть лушпиння і розріжте цибулину на дві частини, а потім півкільцями.
Підготуйте необхідні спеції, а це: насіння гірчиці, перець горошок, лавровий лист і запашний перець. Такі спеції ви будете класти в кожну банку. Розподіліть їх на стільки банок, скільки будете використовувати 3 або 5.
Поставте біля себе простерилізовані банки. На їх дно покладіть слайси часнику, півкільця цибулі, кружечки моркви і нарізану зелень кропу.
Після того як ви помістили в банки нарізані овочі, поставте на них брусочки кабачка, щільно один до одного. Зверху на кабачки покладіть два види перцю, між брусками вставте лавровий лист, останніми покладіть насіння гірчиці.
Кабачки в банках - тепер приготуйте маринад. Вилийте в каструлю воду. Додайте до неї цукор, сіль і оцет. Доведіть все до кипіння, перемішуючи ложкою, щоб розчинити цукор і сіль. Після закипання зніміть каструлю з вогню.
Гарячий маринад розлийте в підготовлені банки і закрийте їх щільно кришками. Банки з кабачками необхідно простерилізувати, щоб зберегти домашню заготовку до зими в цілості й схоронності.
На дно великої каструлі постеліть вафельний або інший рушник. Поставте на нього банки з заготовками. Налийте воду трохи нижче кришки. Накрийте каструлю кришкою. Доведіть до кипіння і варіть 7 хвилин. Через7 хвилин вийміть акуратно банки з каструлі. Дайте їм охолонути протягом ночі при кімнатній температурі. Зберігайте в прохолодному і темному місці. Приємного.
Випадкові рецепти