Вчимося готувати прекрасні овочеві закуски і запасатися смаколиками на зиму разом з нашими рецептами. Сьогодні представляємо вам відмінний варіант - мариновані баклажани. Дуже простий, швидкий і зручний спосіб приготувати чудову заготовку на зиму. Мариновані баклажани завжди виграшно виглядають на будь-якому столі, будь то сімейний обід або вечеря, посиденьки з друзями або ж святкове застілля.
Така заготовка буде справжньою знахідкою, адже баклажани виходять дійсно дуже смачними, а сам процес приготування приємно здивує вас своєю швидкістю і невигадливістю. Мариновані баклажани - прекрасна закуска, відмінне доповнення до будь-якого гарніру і просто смачна страва, яке дуже просто навчитися готувати в домашніх умовах, дотримуючись поетапні інструкції в цьому рецепті. Насамперед розберемося з головним інгредієнтом. Баклажани миємо, відрізаємо плодоніжки і нарізаємо їх тонкими слайсами по всій довжині. Потім солимо і залишаємо на деякий час (приблизно одну годину, можна трохи менше), щоб вийшла гіркота.
Потім викладаємо баклажани на деко і відправляємо в духовку хвилин на 20 трохи підсмажитися.
Маринувати наші синенькі будемо в соусі, приготуванням якого і займемося. Для цього миємо помідори, ріжемо на великі шматки, відправляємо в блендер і перебиваємо їх в пюре. Також миємо кабачок. Досить одного маленького або ж відрізаємо частину від великого кабачка. Його повинно бути менше, ніж помідорів.
Також чистимо від лушпиння часник, подрібнюємо його за допомогою чеснокодавки або ж натираємо на тертці і відправляємо в каструлю з перебитими в пюре помідорами і кабачками.
Сюди ж вливаємо олію, яблучний оцет і гострий соус чилі. Відразу кидаємо столову ложку без гірки солі, перемішуємо вміст і ставимо каструлю на вогонь. Готуємо соус хвилин 15. Цього часу цілком достатньо.
За цей час вже і баклажани підпеклися в духовці. Тепер акуратно опускаємо кожен шматочок в наш соус і залишаємо тушкуватися на невеликому вогні ще хвилин на 20.
Після цього розкладаємо нашу страву в банки. Банки звичайно ж добре вимити і простерилізувати.
Отже, розклавши нашу смачну і ароматну заготовку з баклажанів в банки, закатуємо або закручуємо їх, накриваємо рушником, даємо охолонути, а потім можна відправляти в підвал або холодильник для зберігання. Мариновані баклажани виходять дуже красивими і апетитними на вигляд, мають неймовірний аромат, а на смак це щось неймовірне. Таким простим способом з елементарного набору інгредієнтів можна приготувати чудову закуску, яка буде справжньою паличкою-виручалочкою для кожної господині. Такі баклажани прекрасно виглядають як самостійна страва, як гарнір прикрашають м'ясні чи рибні страви, вдало поєднуються з макаронами або рисом, а також це прекрасний варіант пісного меню.
Випадкові рецепти