Укр
Рус
Мариновані баклажани Консервування Російська кухня

Мариновані баклажани за 20 хвилин

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

709 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мариновані баклажани за 20 хвилин - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Мариновані баклажани - одне з величезної кількості популярних солінь. Домашні та якісні мариновані баклажани за 20 хвилин можуть надати нового змісту вашому обіду. Баклажани і трави, використовувані в цьому рецепті, дуже корисні, тому скористайтеся рецептом і приготуйте цю прекрасну страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мариновані баклажани за 20 хвилин" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії28 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно помийте під проточною водою баклажани, обсушіть і утворіть невеликі надрізи уздовж овоча. Помістіть баклажани в глибоку каструлю. Додайте трохи яблучного оцту і досить кип'яченої гарячої води, щоб повністю покрити баклажани. Накрийте каструлю з овочем кришкою і варіть 10-15 хвилин на середньому вогні.

Крок - 1
02

Далі помийте холодною водою зелень м'яти, пучки петрушки і естрагону, а потім на обробній дошці дрібно наріжте зелень. Помістіть подрібнену зелень у велику миску.

Крок - 2
03

Тепер очистіть від лушпиння і дрібно наріжте часник. Або ж пропустіть зубчики часнику прямо в миску з зеленню через чеснокодавку.

Крок - 3
04

Далі помийте холодною водою зелений перець чилі, звільніть від хвостика, а потім на кухонній дошці наріжте дрібними кубиками, можна навіть з насінням. Додайте нарізаний перець в миску з зеленню. Додайте в миску сіль, куркуму і мелену паприку, добре перемішайте.

Крок - 4
05

Далі витягніть з гарячої води приварені баклажани і охолодіть до кімнатної температури. Заповніть відварені баклажани раніше підготовленою сумішшю із зелені і акуратно запечатайте дерев'яною зубочисткою.

Крок - 5
06

Примітка: використовуйте тільки такий розмір банки / контейнера, який відповідає довжині баклажанів. Помістіть нафаршировані баклажани в банку / контейнер.

Крок - 6
07

Потім виконайте декілька отворів в сушеному червоному перці чилі і вставте їх в банку з баклажанами.

Крок - 7
08

Далі залийте трохи яблучного оцту, засипте сіль і додайте воду (стільки, скільки необхідно для наповнення банки) в кухлик, потім добре все перемішайте, до розчинення сипучого інгредієнта. Вилийте утворену суміш в банку з баклажанами, до повного заповнення.

Крок - 8
09

Покрийте баклажани естрагоном і герметично закрийте банку кришкою, щоб в неї не потрапило повітря. Тримайте банку при кімнатній температурі протягом 20-25 днів (не відчиняйте протягом цього періоду).

Крок - 9
10

Зберігайте мариновані баклажани, приготовані за 20 хвилин в холодильнику, а потім нарізуйте скибочками і смакуйте.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Печінка куряча - покроковий рецепт, фото 1 Печінка куряча 45 6 2 з 5 - детальніше -
Канапе з шинкою і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з шинкою і сиром 30 4 2 з 5 - детальніше -
Фрикадельки з рисом в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки з рисом в соусі 55 5 3 з 5 - детальніше -
Ролли з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Ролли з сьомгою 75 4 4 з 5 - детальніше -