Мариновані баклажани - одне з величезної кількості популярних солінь. Домашні та якісні мариновані баклажани за 20 хвилин можуть надати нового змісту вашому обіду. Баклажани і трави, використовувані в цьому рецепті, дуже корисні, тому скористайтеся рецептом і приготуйте цю прекрасну страву.
Ретельно помийте під проточною водою баклажани, обсушіть і утворіть невеликі надрізи уздовж овоча. Помістіть баклажани в глибоку каструлю. Додайте трохи яблучного оцту і досить кип'яченої гарячої води, щоб повністю покрити баклажани. Накрийте каструлю з овочем кришкою і варіть 10-15 хвилин на середньому вогні.
Далі помийте холодною водою зелень м'яти, пучки петрушки і естрагону, а потім на обробній дошці дрібно наріжте зелень. Помістіть подрібнену зелень у велику миску.
Тепер очистіть від лушпиння і дрібно наріжте часник. Або ж пропустіть зубчики часнику прямо в миску з зеленню через чеснокодавку.
Далі помийте холодною водою зелений перець чилі, звільніть від хвостика, а потім на кухонній дошці наріжте дрібними кубиками, можна навіть з насінням. Додайте нарізаний перець в миску з зеленню. Додайте в миску сіль, куркуму і мелену паприку, добре перемішайте.
Далі витягніть з гарячої води приварені баклажани і охолодіть до кімнатної температури. Заповніть відварені баклажани раніше підготовленою сумішшю із зелені і акуратно запечатайте дерев'яною зубочисткою.
Примітка: використовуйте тільки такий розмір банки / контейнера, який відповідає довжині баклажанів. Помістіть нафаршировані баклажани в банку / контейнер.
Потім виконайте декілька отворів в сушеному червоному перці чилі і вставте їх в банку з баклажанами.
Далі залийте трохи яблучного оцту, засипте сіль і додайте воду (стільки, скільки необхідно для наповнення банки) в кухлик, потім добре все перемішайте, до розчинення сипучого інгредієнта. Вилийте утворену суміш в банку з баклажанами, до повного заповнення.
Покрийте баклажани естрагоном і герметично закрийте банку кришкою, щоб в неї не потрапило повітря. Тримайте банку при кімнатній температурі протягом 20-25 днів (не відчиняйте протягом цього періоду).
Зберігайте мариновані баклажани, приготовані за 20 хвилин в холодильнику, а потім нарізуйте скибочками і смакуйте.
Випадкові рецепти