Укр
Рус
Мариновані баклажани Консервування Болгарська кухня

Мариновані баклажани швидкого приготування

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1057 - переглядів
75 хвилин порцій - 1 складність - 4 з 5
Мариновані баклажани швидкого приготування - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Мариновані баклажани швидкого приготування - це традиційний італійський рецепт з різними методами приготування. Він смачний на бутербродах, як салат для пасти і як закуска до сиру і крекерів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мариновані баклажани швидкого приготування" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири20 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії197 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть баклажани, відріжте кінці і наріжте овоч уздовж на невеликі шматочки. Наріжте ці скибочки поперек вздовж знову, щоб вийшли довгі смужки шириною 0.5 сантиметри кожна. Розріжте їх навпіл, якщо вони занадто довгі.

Крок - 1
02

Помістіть скибочки баклажана в друшляк з мискою і промийте під проточною водою. Посипте баклажан сіллю і ретельно перемішайте руками, злегка помасирував скибочки овоча, щоб вони рівномірно просочилися сіллю.

Крок - 2
03

Залиште засолений баклажан постояти протягом 3-4 годин, перемішуючи і видавлюючи утворювану рідину руками практично щогодини. Ви також можете помістити вантаж зверху овоча, щоб допомогти швидше вивести зайву рідину.

Крок - 3
04

Через 3-4 години добре промийте скибочки баклажана проточною водою і злийте воду. Вичавіть руками якомога більше рідини з нарізаного овоча. Помістіть вичавлений баклажан в миску і відставте на час в сторону.

Крок - 4
05

Доведіть оцет і воду в каструлі до кипіння. Покладіть скибочки баклажана в киплячу суміш і варіть близько 2,5 хвилини. Не залишайте в киплячій воді довше 3 хвилин, інакше баклажани будуть занадто м'якими.

Крок - 5
06

Приблизно через 2,5 хвилини вийміть баклажани з рідини і злийте воду. Як тільки баклажани стануть досить холодними для подальшої обробки, знову вичавіть надлишки рідини руками (ви також можете залишити скибочки висохнути на кілька хвилин на чистий рушник, загорнувши їх в нього). Вони не повинні бути повністю сухими, але і не повинні бути занадто мокрими.

Крок - 6
07

Заповніть попередньо простерилізовані банки баклажанами, чергуючи їх шарами з нашаткованою петрушкою і базиліком, нарізаним заздалегідь червоним перцем і часником. Натисніть трохи вміст банки, щоб все було добре упаковано.

Крок - 7
08

Налийте в банку оливкову олію, поки всі інгредієнти не будуть покриті. Притисніть ложкою, щоб видалити бульбашки повітря в банці. При необхідності додайте більше масла, залишаючи трохи вільного простору зверху.

Крок - 8
09

Протріть і щільно закрийте банки. Зберігайте мариновані баклажани швидкого приготування в холодильнику до 1 тижня. Цю страву подавайте зі свіжим підсмаженим хлібом або додавайте на будь-які бутерброди. Маринований баклажан відмінно підходить для соусу до макаронів.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Салат з огірків 30 3 2 з 5 - детальніше -
Глазур шоколадна - покроковий рецепт, фото 1 Глазур шоколадна 30 1 2 з 5 - детальніше -
Рибні консерви на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Рибні консерви на зиму 25 1 2 з 5 - детальніше -