Хто може сказати «ні» рецепту маринованої цвітної капусти, який сподобається любителям маринованих різних овочів? У той час як сезон маринованих овочів, підготовлених до зими, відкритий, і кольорова капуста зайняла своє місце на прилавках, ви можете легко замаринувати її вдома за допомогою цього покрокового рецепта.
Для цього рецепта маринування спочатку добре помийте кольорову капусту, а потім поріжте її дрібними шматочками і помістіть у велику миску.
Далі очистіть від шкірки за допомогою овочечистки моркву. Потім поріжте моркву довгими шматочками. Надішліть подрібнений овоч так само в миску до капусти.
Тепер добре вимийте і поріжте зелені помідори на тонкі скибочки. Потім наріжте солодкий червоний перець на скибочки, товщиною близько 2 пальців.
Нарешті, очистіть половину яблук від насіння і наріжте їх (прямо в шкірці) тонкими скибочками. Помістіть нарізані часточки яблука в миску до решти інгредієнтів. Тепер ретельно перемішайте всі овочі в мисці.
Тепер в попередньо простерилізовані банки (прокип'ятіть або за допомогою духовки) покладіть подрібнені і змішані овочі. Потурбуйтеся про те, щоб між овочами було мало місця. Тобто щільно утрамбовуйте в банки кожен інгредієнт.
Далі засипте в кожну банку лимонну сіль (можна використовувати лимонну кислоту), кам'яну сіль, залийте винний оцет і окріп, попередньо підготовлений.
Нарешті, покладіть в кожну банку, заздалегідь вимиту свіжу петрушку в маринад, і щільно закрийте кришкою (теж простерилізовані) банку. Обертаючи акуратно банку вгору вниз, змішайте всі інгредієнти в ній. Всі сипучі інгредієнти повинні будуть розчинитися.
Залиште мариновану кольорову капусту з овочами в банках в прохолодному і вільному від сонця місці приблизно на 1 тиждень. Після того, як овочі в банкці придбають інший колір, а маринад помітно помутніє, консервація буде точно готова. Таку мариновану кольорову капусту можна подавати як соління або закуску до пюре або навіть вживати як салат. Смачного.
Випадкові рецепти