Укр
Рус
Цвітна капуста консервована Консервування Російська кухня

Маринована цвітна капуста (на зиму)

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

682 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Маринована цвітна капуста (на зиму) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Хто може сказати «ні» рецепту маринованої цвітної капусти, який сподобається любителям маринованих різних овочів? У той час як сезон маринованих овочів, підготовлених до зими, відкритий, і кольорова капуста зайняла своє місце на прилавках, ви можете легко замаринувати її вдома за допомогою цього покрокового рецепта.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Маринована цвітна капуста (на зиму)" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи3.2 гр.
  • Калорії17 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для цього рецепта маринування спочатку добре помийте кольорову капусту, а потім поріжте її дрібними шматочками і помістіть у велику миску.

Крок - 1
02

Далі очистіть від шкірки за допомогою овочечистки моркву. Потім поріжте моркву довгими шматочками. Надішліть подрібнений овоч так само в миску до капусти.

Крок - 2
03

Тепер добре вимийте і поріжте зелені помідори на тонкі скибочки. Потім наріжте солодкий червоний перець на скибочки, товщиною близько 2 пальців.

Крок - 3
04

Нарешті, очистіть половину яблук від насіння і наріжте їх (прямо в шкірці) тонкими скибочками. Помістіть нарізані часточки яблука в миску до решти інгредієнтів. Тепер ретельно перемішайте всі овочі в мисці.

Крок - 4
05

Тепер в попередньо простерилізовані банки (прокип'ятіть або за допомогою духовки) покладіть подрібнені і змішані овочі. Потурбуйтеся про те, щоб між овочами було мало місця. Тобто щільно утрамбовуйте в банки кожен інгредієнт.

Крок - 5
06

Далі засипте в кожну банку лимонну сіль (можна використовувати лимонну кислоту), кам'яну сіль, залийте винний оцет і окріп, попередньо підготовлений.

Крок - 6
07

Нарешті, покладіть в кожну банку, заздалегідь вимиту свіжу петрушку в маринад, і щільно закрийте кришкою (теж простерилізовані) банку. Обертаючи акуратно банку вгору вниз, змішайте всі інгредієнти в ній. Всі сипучі інгредієнти повинні будуть розчинитися.

Крок - 7
08

Залиште мариновану кольорову капусту з овочами в банках в прохолодному і вільному від сонця місці приблизно на 1 тиждень. Після того, як овочі в банкці придбають інший колір, а маринад помітно помутніє, консервація буде точно готова. Таку мариновану кольорову капусту можна подавати як соління або закуску до пюре або навіть вживати як салат. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тісто для піци - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для піци 120 1 3 з 5 - детальніше -
Вафельна трубочка - покроковий рецепт, фото 1 Вафельна трубочка 45 2 3 з 5 - детальніше -
Класичні нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Класичні нагетси 50 2 3 з 5 - детальніше -
Макаруни в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Макаруни в домашніх умовах 75 4 3 з 5 - детальніше -