Укр
Рус
Маринад для риби Маринади Кухня Швеції

Маринована скумбрія

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

723 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Маринована скумбрія - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Швеції, Середземноморська кухня, Норвезька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Маринована скумбрія - надзвичайно смачний продукт. Раніше маринад використовували, щоб довше зберегти рибу свіжою. Зараз цього можна досягти іншими способами, але скумбрія в маринаді виходить настільки смачною, що її готують просто, щоб отримати гастрономічне задоволення. Пропонуємо легкий і недорогий рецепт приготування домашньої маринованої скумбрії.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Маринована скумбрія" (на 100 грам)

  • Білки11.3 гр.
  • Жири19.5 гр.
  • Вуглеводи1.5 гр.
  • Калорії229 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Заморожену скумбрію попередньо повністю розморозьте. Видаліть у риби плавники, випатрайте черевце. Після цього ретельно вимийте скумбрію і просушіть паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Відріжте у риби голову і зробіть на спинці довгий розріз вздовж хребта. Потім акуратно філіруйте скумбрію.

Крок - 2
03

Кожне філе розріжте уздовж навпіл і зріжте всі неестетичні частини, а також ті, де могли залишитися кісточки. Підготовлену рибу викладіть на блюдо.

Крок - 3
04

Займіться овочами. Ріпчасту цибулю і зубчики часнику очистіть від лушпиння. Моркву вимийте і очистіть від шкірки. Наріжте цибулю тонкими півкільцями, а моркву слайсами.

Крок - 4
05

Поставте на плиту антипригарну сковороду і влийте половину оливкової олії. Увімкніть середній вогонь і, коли масло нагріється, відправте на сковороду шматочки скумбрії.

Крок - 5
06

Посоліть рибу за смаком і обсмажуйте приблизно по 1 хвилині з кожної сторони. Перевертайте рибу акуратно, щоб вона не зламалася. Злегка підсмажену скумбрію перекладіть на тарілку.

Крок - 6
07

У сковороду, де смажилася риба, надішліть підготовлені овочі. Посоліть за смаком, накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні близько 5 хвилин.

Крок - 7
08

Коли овочі стануть м'якше, поверніть на сковороду скумбрію і додайте спеції (чебрець, розмарин, лавровий лист, чорний перець горошком).

Крок - 8
09

Влийте білий винний оцет, оливкове масло і чисту воду. Увімкніть вогонь на максимум. Коли рідина почне кипіти, знизьте вогонь до мінімуму і готуйте все разом 15-20 хвилин.

Крок - 9
10

Вимкніть плиту і залиште рибу в маринаді при кімнатній температурі до остигання, а потім відправте в холодильник на добу. Через день маринована скумбрія буде готова. Перекладіть її разом з овочами на тарілку і приступайте до дегустації. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Роли Бостон - покроковий рецепт, фото 1 Роли Бостон 80 4 4 з 5 - детальніше -
Кляр - покроковий рецепт, фото 1 Кляр 15 1 1 з 5 - детальніше -
Карпаччо - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо 30 1 2 з 5 - детальніше -
Наливка з полуниці - покроковий рецепт, фото 1 Наливка з полуниці 30 1 2 з 5 - детальніше -