Укр
Рус
Цвітна капуста консервована Консервування Східна кухня

Маринована кольорова капуста смачна

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

918 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Маринована кольорова капуста смачна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Кухня Швеції, Австрійська кухня, В’єтнамська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Маринована цвітна капуста - проста і красива домашня закуска і смачний гарнір до багатьох страв. В даному рецепті капуста готується методом природного ферментування (без оцту), що дозволяє на довгий час зберегти в продукті корисні речовини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Маринована кольорова капуста смачна" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5.5 гр.
  • Калорії33 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Овочі (кольорову капусту, гострий перець, імбир) вимийте і висушіть. Ми взяли капусту різних кольорів, але це необов'язково, просто так красивіше. Часник розберіть на зубчики і очистіть від лушпиння.

Крок - 1
02

Чорний перець горошком роздушіть в ступці і пересипте в стерилізовану скляну банку.

Крок - 2
03

Всипте сіль і влийте трохи води (бажано використовувати свіжу фільтровану). Перемішайте вміст банки дерев'яною лопаткою, щоб сіль розчинилася.

Крок - 3
04

Зубчики часнику роздушіть бічною стороною леза ножа і порубайте.

Крок - 4
05

Імбир наріжте тонкими слайсами, а гострий перець разом з насінням - кільцями. Якщо не любите гостроту, можете чилі не використовувати.

Крок - 5
06

Цвітну капусту розберіть на суцвіття або наріжте зручними шматочками (на 1 укус). Подрібнені овочі відправте в банку з розсолом. За бажанням додайте лаврове листя. Його можна не класти, але вони дають пряний аромат і роблять колір закуски красивіше. Вважається, що з лавровим листям маринована кольорова капуста виходить більш хрусткою, але в даному рецепті вона хрустка і без них.

Крок - 6
07

Наповніть банку до кінця, додайте трохи перцю горошком і влийте воду. Простежте, щоб рідина заповнила всі порожнечі і покрила вміст банки.

Крок - 7
08

Зверху встановіть вантаж, щоб овочі не піднімалися нагору. Можна обійтися і без вантажу. Досить просто добре придавити овочі, зануривши їх під воду. Але з вантажем надійніше.

Крок - 8
09

Закрийте банку кришкою з отвором для виходу повітря, який буде виділятися в процесі ферментації. Встановіть в отвір водний затвор. Можна використовувати і звичайну кришку, але її потрібно буде раз в день відкривати, щоб випустити повітря. Залиште капусту бродити 3-5 днів при кімнатній температурі.

Крок - 9
10

Потім зніміть водний затвор, закрийте банку звичайною кришкою і перемістіть в холодильник мінімум на 7 днів. Це сповільнить ферментацію, і капуста не перекисне. Через тиждень спробуйте мариновану кольорову капусту. Якщо її смак вас влаштує, закуска готова. Але зазвичай чим довше вона стоїть в холодильнику, тим смачніше стає. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Штрудель з вишнею - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з вишнею 50 4 3 з 5 - детальніше -
Тарталетки з грибною начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з грибною начинкою 40 1 2 з 5 - детальніше -
Риба запечена в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Риба запечена в духовці 55 2 3 з 5 - детальніше -