Укр
Рус
Цвітна капуста консервована Консервування Українська кухня

Маринована кольорова капуста на зиму в банках

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

676 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Маринована кольорова капуста на зиму в банках - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Нарізаний гострий перець в банці з маринованою цвітною капустою, що може бути простіше і краще. Однією з улюблених страв на святковій тарілці є маринована кольорова капуста. І зіркою цього рецепта так само є пряна маринована кольорова капуста на зиму в банках, також відома як ескабеш. Капуста в результаті хрустка і ароматна.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Маринована кольорова капуста на зиму в банках" (на 100 грам)

  • Білки1.2 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи10.6 гр.
  • Калорії49 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку, ретельно помийте проточною водою кольорову капусту, просушіть і розділіть на суцвіття. Надішліть суцвіття цвітної капусти у велику скляну банку або скляну ємність (використовуючи стільки, скільки необхідно).

Крок - 1
02

Потім помийте і на обробній дошці наріжте тонкими кільцями солодкий перець, а також перець халапеньо (можна разом з насінням). Додайте подрібнений перець (по черзі чергуючи з капустою), очищені від лушпиння зубчики часнику і свіжовичавлений сік лайма в кожну банку. Відставте наповнені банки поки в сторону.

Крок - 2
03

У маленьку каструлю залийте дистильований білий оцет, додайте яблучний оцет, засипте цукор і сіль. Надішліть каструлю на плиту і доведіть вміст до кипіння на середньому вогні. Ретельно варіть все, помішуючи, щоб повністю розчинити сіль і цукор. Спробуйте і відрегулюйте смак у міру необхідності, додавши більше солі або цукру за смаком.

Крок - 3
04

Залийте гарячий приготований розсіл в банки на кольорову капусту, поки скляні контейнери не заповняться до верхів. Переконайтеся, що кольорова капуста повністю занурена. Якщо необхідно, додайте більше оцту або трохи води для покриття.

Крок - 4
05

Добре запечатайте кожну банку заздалегідь простерилізованими кришками і струсіть ємність з вмістом вгору-вниз для об'єднання всіх інгредієнтів між собою. Потім охолодіть банки (можна перевернути їх кришкою вниз і накрити рушником) не менше 1 години. Смаки в банках будуть поглиблюватися і посилюватися, чим довше капуста буде маринуватися. Кращий смак досягається через 24 години.

Крок - 5
06

Готову мариновану кольорову капусту на зиму, зберігайте в банках в холодильнику або прохолодному місці близько 2-3 тижні (іноді довше). Така маринована капуста підійде навіть до святкового столу в якості закуски. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курка з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею в духовці 90 6 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп курячий - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп курячий 40 4 2 з 5 - детальніше -
Консервовані помідори смачні - покроковий рецепт, фото 1 Консервовані помідори смачні 60 1 2 з 5 - детальніше -
Вишнева наливка на горілці - покроковий рецепт, фото 1 Вишнева наливка на горілці 60 1 2 з 5 - детальніше -