Укр
Рус
Цвітна капуста консервована Консервування Швейцарська кухня

Маринована цвітна капуста

( 4.9444 4 518 18 оцінок)

1389 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Маринована цвітна капуста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Швейцарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Маринована цвітна капуста - відмінна закуска, яку можна закатати в ємностях на зиму. За даним рецептом капуста виходить хрусткою, ароматною і дуже апетитною. Вона буде доречна на столі і в будні, і в свята. Це відмінне доповнення до м'ясних і овочевих страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Маринована цвітна капуста" (на 100 грам)

  • Білки0.9 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії15 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Цвітну капусту розберіть на суцвіття, гарненько вимийте і висушіть паперовим рушником.

Крок - 1
02

Свіже листя хрону вимийте, обтрусіть від води і просушіть. Ретельно вимийте з содою скляну банку і промокніть вологу паперовим рушником. На дно банки покладіть підготовлені листя хрону.

Крок - 2
03

Вимийте і просушіть кріп. Викладіть в банку суцвіття капусти, чергуючи їх з парасольками кропу.

Крок - 3
04

Зубчики часнику очистіть від лушпиння і теж відправте в банку.

Крок - 4
05

Туди ж покладіть кілька ягід ялівцю. Вони додадуть капусті характерний аромат, а що містяться в них ефірні масла захистять продукт від псування. З тією ж метою всипте в банку зерна білої гірчиці.

Крок - 5
06

Закип'ятіть воду і розчиніть в ній сіль.

Крок - 6
07

Влийте гарячий сольовий розчин в банку з капустою. Слідкуйте, щоб рідина заповнила всі порожнечі.

Крок - 7
08

Щільно закрийте банку кришкою і дайте капусті час настоятися. Спробувати страву можна буде приблизно через 12 годин. Але краще почекати пару днів, щоб маринована кольорова капуста повністю розкрила свій смак і аромат. Зберігайте заготовку в холодильнику. Термін придатності закуски - близько місяця, але ця капуста настільки хороша, що навряд чи простоїть так довго. Вона залишається білою і хрусткою і при цьому набуває приємний присмак, який поєднується з безліччю продуктів. Подавайте мариновану капусту до м'яса, риби, каш, картоплі, овочевих оладок і інших страв. Рецепт простий, але виходить дуже смачно. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Горіховий соус - покроковий рецепт, фото 1 Горіховий соус 30 2 2 з 5 - детальніше -
Панакота простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Панакота простий рецепт 45 2 3 з 5 - детальніше -
Профітролі з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі з вершками 65 4 3 з 5 - детальніше -