Мариновані кавуни на зиму (без стерилізації) - домашня заготівля, яка підходить і для буденного, і для святкового столу. Мариновані кавуни за цим рецептом виходять фантастично смачними: у міру солоними, з приємним солодким післясмаком. Додатковий бонус у тому, що навіть без стерилізації вони добре зберігаються всю зиму.
У цьому рецепті цукор не використовується, тому дуже важливо, щоб кавуни спочатку були відчутно солодкими, а також соковитими та пружними. Ретельно вимийте їх (бажано із содою) і просушіть. Спочатку наріжте кавуни товстими слайсами, а потім розділіть на зручні шматочки. Звільняти м'якоть від шкірки та зернят не потрібно.
Свіжу листову селеру вимийте, обтрусіть від вологи і викладіть на дно банок для консервації.
Потім відправте туди ж шматочки кавунів. Кладіть їх щільніше один до одного і іноді перекладайте селеру. Зверху також покладіть гілочки селери.
Зробіть розсіл для кавунів. Для цього розведіть сіль у чистій воді та перемішайте до повного розчинення. Каструлю з розчином поставте на плиту та доведіть до кипіння.
Гарячий розсіл влийте в банки з кавунами, намагаючись заповнити всі порожнечі. Відразу щільно закрийте банки чистими і сухими кришками.
Після цього дайте заготовкам повністю охолонути, а потім перенесіть у місце для зберігання. Такі мариновані кавуни на зиму (без стерилізації) бажано зберігати у холодильнику. Підійде також балкон, прохолодна комора, гараж або льох. Головне, щоб там не було надто тепло. Незважаючи на простий склад розсолу, кавуни виходять смачними, а селера робить їх дуже ароматними. Це чудова закуска, яку не соромно поставити навіть на святковий стіл. Смачного!
Випадкові рецепти