Майже кожен овоч, крім листової зелені, прекрасно підходить для гриля. Але ось представляємо вам відмінний маринад для овочів на грилі - це різноманітність кольору, фактури, форми і аромату кожного інгредієнта.
Залийте лимонний сік, оливкову олію в банку, засипте цукор, додайте очищений від лушпиння і вичавлений через чеснокодавку часник, сіль і червоний перець чилі (якщо любите гостру страву, додайте побільше). Потім додайте чорний мелений перець, базилік, чебрець, петрушку і орегано. Закрийте щільно кришкою і добре струсіть. Відставте підготовлений маринад для овочів приблизно на 10 хвилин.
Тепер підготуйте самі овочі, а саме: очистіть солодкий перець, а потім поріжте кожен по діагоналі на досить великі шматочки. Надішліть нарізаний перець в глибоку миску.
Потім наріжте заздалегідь вимитий огірок тонкими кільцями і теж відправте в миску до перцю. Так само поріжте півкільцями баклажан і відправте в миску. Додайте до овочів заздалегідь промиті і просушені печериці.
Далі додайте в миску заздалегідь звільнений від лушпиння і нарізаний тонкими півкільцями червоний перець і вичавлений через чеснокодавку часник. Добре посоліть овочі, поперчіть чорним меленим перцем, полийте оливковою олією і ретельно все перемішайте.
Злегка змастіть гриль рослинним маслом, потім розігрійте до високого рівня. Помістіть спаржу і раніше замариновані овочі на гриль і готуйте до утворення хрусткої скоринки з обвугленими краями. Час приготування для овочів приблизно такий: спаржа, кабачки - гриль 2 хв з кожного боку, солодкий перець, гриби, цибуля - гриль 3 хвилини з кожного боку, баклажани - гриль 4 хв з кожного боку. Поки овочі запікаються, збризніть їх акуратно маринадом.
Що залишився, приготований раніше маринад для овочів на грилі полийте в миску з запеченими овочами і перемішайте. Зберігайте такі овочі в маринаді кілька днів, якщо, звичайно, вони не підуть в той же день. Зберігання може досягти і 5 днів, і страва все ще буде мати прекрасний смак, але тоді потрібно додати свіжовичавлений лимон. Найкраще такі овочі в маринаді подавати з часниковими грінками, посипавши свіжою нашаткованою петрушкою.
Випадкові рецепти