Укр
Рус
Маринад для овочів Маринади Кухня Греції

Маринад для овочів на грилі

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

595 - переглядів
10 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Маринад для овочів на грилі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Майже кожен овоч, крім листової зелені, прекрасно підходить для гриля. Але ось представляємо вам відмінний маринад для овочів на грилі - це різноманітність кольору, фактури, форми і аромату кожного інгредієнта.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Маринад для овочів на грилі" (на 100 грам)

  • Білки1.3 гр.
  • Жири6.2 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії83 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Залийте лимонний сік, оливкову олію в банку, засипте цукор, додайте очищений від лушпиння і вичавлений через чеснокодавку часник, сіль і червоний перець чилі (якщо любите гостру страву, додайте побільше). Потім додайте чорний мелений перець, базилік, чебрець, петрушку і орегано. Закрийте щільно кришкою і добре струсіть. Відставте підготовлений маринад для овочів приблизно на 10 хвилин.

Крок - 1
02

Тепер підготуйте самі овочі, а саме: очистіть солодкий перець, а потім поріжте кожен по діагоналі на досить великі шматочки. Надішліть нарізаний перець в глибоку миску.

Крок - 2
03

Потім наріжте заздалегідь вимитий огірок тонкими кільцями і теж відправте в миску до перцю. Так само поріжте півкільцями баклажан і відправте в миску. Додайте до овочів заздалегідь промиті і просушені печериці.

Крок - 3
04

Далі додайте в миску заздалегідь звільнений від лушпиння і нарізаний тонкими півкільцями червоний перець і вичавлений через чеснокодавку часник. Добре посоліть овочі, поперчіть чорним меленим перцем, полийте оливковою олією і ретельно все перемішайте.

Крок - 4
05

Злегка змастіть гриль рослинним маслом, потім розігрійте до високого рівня. Помістіть спаржу і раніше замариновані овочі на гриль і готуйте до утворення хрусткої скоринки з обвугленими краями. Час приготування для овочів приблизно такий: спаржа, кабачки - гриль 2 хв з кожного боку, солодкий перець, гриби, цибуля - гриль 3 хвилини з кожного боку, баклажани - гриль 4 хв з кожного боку. Поки овочі запікаються, збризніть їх акуратно маринадом.

Крок - 5
06

Що залишився, приготований раніше маринад для овочів на грилі полийте в миску з запеченими овочами і перемішайте. Зберігайте такі овочі в маринаді кілька днів, якщо, звичайно, вони не підуть в той же день. Зберігання може досягти і 5 днів, і страва все ще буде мати прекрасний смак, але тоді потрібно додати свіжовичавлений лимон. Найкраще такі овочі в маринаді подавати з часниковими грінками, посипавши свіжою нашаткованою петрушкою.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вінегрет - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет 20 4 1 з 5 - детальніше -
Кесаділья - покроковий рецепт, фото 1 Кесаділья 25 4 2 з 5 - детальніше -
Соус тартар з огірками - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар з огірками 35 1 2 з 5 - детальніше -