Шматочки гриба і паприки, мариновані з часником, бальзамічним оцтом і декількома іншими прянощами, обсмажені на грилі. Відмінний учасник вечері!
Приготувати маринад для грибів не складе труднощів. Але спочатку підготуйте овочі. Солодкі м'ясисті перці різних кольорів сполосніть холодною водою. Розріжте їх на чотири частини, зріжте щільні перетинки, видаліть насіння і плодоніжки. Візьміть по одній частині кожного кольору. Наріжте перці квадратами + - однакового розміру. Нарізані перці перекладіть в миску.
Тепер приступіть до печериць. Беріть гриби невеликого розміру, так як ми їх не тільки замаринуємо, але і приготуємо на грилі. Ретельно вимийте їх від грунту і інших видимих забруднень, зріжте місце на ніжці, яке було в землі. Покладіть в миску до перцю.
А зараз будемо додавати до овочів інгредієнти необхідні для маринаду. Часник - очистіть його від лушпиння. Сполосніть, але не обов'язково. Пропустіть зубки часнику через прес відразу до овочів в миску. Замість преса можна використовувати дрібну тертку або дуже дрібно накришити.
Після часнику посипте овочі свіжими листочками чебрецю. Якщо ви не маєте свіжого чебрецю, замініть його сухим, зменшивши його кількість в половину. Чебрець дасть маринаду певної гостроти і пряного смаку.
Полийте овочі бальзамічним оцтом. Дуже частина бальзамічний оцет використовується для приготування маринадів, додається в салати, м'ясні страви, до морепродуктів. Потім додайте соєвий соус, застосування якого дозволить не додавати в маринад сіль.
Перемішайте печериці та кубики перців, щоб маринад покрив овочі з усіх боків. Залиште маринуватися на 10 - 15 хвилин. За цей час кілька разів перемішайте овочі. Звичайно ж, ви можете приготувати маринад окремо, а вже потім покласти в нього гриби.
Промариновані овочі одягніть на шпажки, по черзі з різнокольоровими шматочками перців. Якщо ви хочете приготувати овочі на мангалі, одягніть їх на шампур.
Розігрійте сковороду гриль, додайте невелику кількість оливкової олії. Викладіть на розігріту сковороду одягнені на шпажки овочі і обсмажте з усіх боків. Смачного.
Випадкові рецепти