Укр
Рус
Манти Другі страви Східна кухня

Манти

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1255 - переглядів
90 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Манти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На пару

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Зазвичай манти - це смачний і ситний святковий обід для всієї сім'ї. Як правило, цю страву готують з м'яса баранини, але ми відступили від традиції і рекомендуємо приготувати манти з куркою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Манти" (на 100 грам)

  • Білки15.2 гр.
  • Жири0.8 гр.
  • Вуглеводи18.5 гр.
  • Калорії149 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску засипте просіяне борошно і трохи присоліть. Далі, поступово заливаючи в борошно теплу воду, руками замісіть однорідне, не прилипаюче до рук тісто. Покладіть тісто в миску, накрийте кухонним рушником і залиште на годину в теплому місці.

Крок - 1
02

Тим часом займіться начинкою до майбутнього страви. Курячі грудки ретельно сполосніть проточною водою, а потім покладіть на кухонній дошці і за допомогою гострого ножа подрібніть до фаршу. Або ж пропустіть через м'ясорубку.

Крок - 2
03

Покладіть утвориений курячий фарш в глибоку ємність, посоліть, полийте соєвим соусом і приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 3
04

Потім додайте в ємність заздалегідь вимитий і дрібно нарізаний зелений перець чилі, імбирно-часникову пасту і попередньо нашатковану зелену цибулю. Далі налийте в ємність трохи окропу і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 4
05

Тепер викладіть на присипаний борошном стіл настояне тестом, розділіть його на кілька частин, і кожну розкачайте в тонку смужку. Потім кожну смужку розділіть на невеликі шматочки. Кожен шматочок рясно посипте просіяного борошном, а потім за допомогою качалки розкачайте в тонкий, невеликий коржик.

Крок - 5
06

У центр кожного коржика покладіть раніше підготовлену м'ясну начинку і акуратно закріпіть краї, сформувавши красиву заготовку (манти).

Крок - 6
07

Тепер покладіть підготовлені заготовки з тіста в спеціальну ємність з отворами, а потім надішліть на парову баню, накривши щільно кришкою. Готуйте манти на паровій бані близько 10 хвилин, але все ж перевірте, щоб м'ясо всередині було готовим, а тісто не бляклим і в разі потреби доготуйте.

Крок - 7
08

Потім викладіть готові манти на блюдо, прикрасьте попередньо вимитою і дрібно нашаткованою зеленню цибулі і подавайте до обіду з улюбленими соусами (можна подати гострий і солодкий для пікантності смаку).

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з баранини 35 8 2 з 5 - детальніше -
Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рулет із кабачків з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Рулет із кабачків з сиром 55 6 3 з 5 - детальніше -
Легке печиво - покроковий рецепт, фото 1 Легке печиво 45 3 2 з 5 - детальніше -
Гірчиця з насіння - покроковий рецепт, фото 1 Гірчиця з насіння 35 1 2 з 5 - детальніше -
Горіховий соус до рису - покроковий рецепт, фото 1 Горіховий соус до рису 35 1 2 з 5 - детальніше -