Хочемо запропонувати вам спробувати приготувати ароматні і ситні манти з яловичиною. Яловичина в страві повинна бути не пісною, а більш жирною і соковитою.
Для початку займіться підготовкою тіста для майбутньої страви. У глибоку миску по черзі вбийте курячі яйця, добре присоліть і виделкою трохи збовтайте до розчинення солі.
Потім залийте в миску теплу воду, засипте частину просіяного борошна і руками зберіть все, утворивши рідку грудку з тіста. Далі, досипляючи поступово в миску борошно, сформуйте більш густе тісто, накрийте ємність харчовою плівкою і залиште настоятися приблизно на 20 хвилин.
Тепер займіться приготуванням м'ясної начинки. Ви можете придбати готовий фарш в будь-якому магазині або ж самі за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна перемолоти свіже м'ясо. Отже, готовий фарш викладіть в невелику миску.
Далі очистіть від лушпиння цибулю, натріть на самій дрібній тертці (щоб овоч максимально пустив свій сік) і відправте теж в миску до фаршу.
Потім добре посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем і перемішайте все руками, до утворення однорідної густої маси. Поставте м'ясо в холодильник приблизно на 15 хвилин.
Тепер посипте тверду поверхню борошном, викладіть на неї настоявше тісто і розділіть на кілька частин. Потім розкачайте за допомогою качалки кожну частину з тіста в тонкі пласти.
Далі наріжте пласт з тіста в тонкі смужки, а потім виріжте з них невеликі ромбики, в які по центру помістіть раніше підготовлену м'ясну начинку і закріпіть змоченими руками края так, щоб фарш сховався всередину, і сформувалися гарні заготовки з тіста.
Тепер помістіть глибоку каструлю з підсоленою водою на плиту і закип'ятіть. Помістіть підготовлені заготовки з тіста в киплячу воду і варіть, періодично помішуючи, до спливання їх усіх на поверхню. Потім викладіть відварені манти в невелику тарілку.
А самі займіться приготуванням спеціального соусу для страви. У миску з йогуртом натріть на самій дрібній тертці або видавіть через чеснокодавку раніше очищений від лушпиння часник.
Невелику сковорідку помістіть на плиту, укладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Додайте в масло нашаткований червоний перець чилі і добре змішайте. Потім зніміть сковорідку з вогню.
Готові манти з яловичини в тарілці полийте спочатку соусом з йогурту, а потім підлив трохи розтопленого перченого масла, подавайте скоріше страву до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти