Якщо ви хочете спробувати приготувати на своїй кухні щось новеньке і цікаве, але доступне і не дуже клопітке, пропонуємо скористатися цим рецептом. Ми представляємо вам страву традиційної середньоазіатської кухні - манти з м'ясом. Це вироби з тіста з м'ясною начинкою, які готуються на пару. По суті нагадують пельмені або вареники, але усе ж мають відмінності, які роблять цю страву оригінальною. Манти - це страва, яка ідеально підходить до сімейного застілля, але також сміливо можна подавати і гостям.
Для початку потрібно приготувати тісто для мантів. Насправді воно нічим не відрізняється від пельменного. Отже, насипаємо гіркою борошно, робимо в ній невелике заглиблення, в яка кидаємо дрібку солі і наливаємо воду, поступово перемішуючи її з борошном.
Доливаючи воду, замішуємо тісто, яке загортаємо в харчову плівку або поміщаємо в пакет і залишаємо в холодильнику на півгодини.
Тим часом миємо яловичину і сушимо її паперовими рушниками. Потім нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Зауважте, не перекручуємо на фарш, що є основною відмінністю від пельменів.
Після цього чистимо від шкірки цибулину і теж подрібнюємо її. Тепер з'єднуємо разом яловичину з цибулею, приправивши їх сіллю і перцем за смаком. Начинка готова.
Охолоджене тісто викладаємо на стіл або спеціальну поверхню, попередньо посипавши її борошном. Качалку теж посипаємо борошном і розгортаємо тісто в тонкий корж.
Після цього нарізаємо тісто на порційні шматочки розміром приблизно 10 х 10 сантиметрів.
А тепер приступаємо до формування мантів. Беремо шматочок тіста, в основному вони виходять квадратної форми, і в нього накладаємо начинку. Шкодувати її не варто, адже смак м'яса повинен дуже добре відчуватися. Тому кладемо столову ложку.
Потім загортаємо краї коржа попарно таким чином, щоб вийшов гарний мішечок. Готові манти складаємо в пароварку і залишаємо їх готуватись на 45 хвилин. Якщо у вас немає пароварки, використовуємо підручні матеріали, а саме: можна накрити каструлю звичайної марлею або ситом відповідного розміру, на яких і будуть варитися манти.
В цьому випадку викладаємо їх після того, як вода в каструлі закипить, і продовжуємо готувати до готовності, а це приблизно десять хвилин. Дістаємо манти і викладаємо їх на тарілку, при бажанні поливаємо вершковим маслом, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл.
Також можна додавати будь-який соус, який доводиться вам до смаку. Рекомендується подавати їх гарячими, повторно нагріті манти втрачають свій вигляд і на смак це теж позначається. Пишні, м'які, соковиті, ситні манти з м'ясом припадуть до душі вам і вашим гостям.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти