Укр
Рус
Манти Другі страви Східна кухня

Манти з м’ясом

( 4.9545 4 522 22 оцінки)

2246 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Манти з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На пару

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо ви хочете спробувати приготувати на своїй кухні щось новеньке і цікаве, але доступне і не дуже клопітке, пропонуємо скористатися цим рецептом. Ми представляємо вам страву традиційної середньоазіатської кухні - манти з м'ясом. Це вироби з тіста з м'ясною начинкою, які готуються на пару. По суті нагадують пельмені або вареники, але усе ж мають відмінності, які роблять цю страву оригінальною. Манти - це страва, яка ідеально підходить до сімейного застілля, але також сміливо можна подавати і гостям.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Манти з м’ясом" (на 100 грам)

  • Білки10 гр.
  • Жири4.5 гр.
  • Вуглеводи32 гр.
  • Калорії211 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку потрібно приготувати тісто для мантів. Насправді воно нічим не відрізняється від пельменного. Отже, насипаємо гіркою борошно, робимо в ній невелике заглиблення, в яка кидаємо дрібку солі і наливаємо воду, поступово перемішуючи її з борошном.

Крок - 1
02

Доливаючи воду, замішуємо тісто, яке загортаємо в харчову плівку або поміщаємо в пакет і залишаємо в холодильнику на півгодини.

Крок - 2
03

Тим часом миємо яловичину і сушимо її паперовими рушниками. Потім нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Зауважте, не перекручуємо на фарш, що є основною відмінністю від пельменів.

Крок - 3
04

Після цього чистимо від шкірки цибулину і теж подрібнюємо її. Тепер з'єднуємо разом яловичину з цибулею, приправивши їх сіллю і перцем за смаком. Начинка готова.

Крок - 4
05

Охолоджене тісто викладаємо на стіл або спеціальну поверхню, попередньо посипавши її борошном. Качалку теж посипаємо борошном і розгортаємо тісто в тонкий корж.

Крок - 5
06

Після цього нарізаємо тісто на порційні шматочки розміром приблизно 10 х 10 сантиметрів.

Крок - 6
07

А тепер приступаємо до формування мантів. Беремо шматочок тіста, в основному вони виходять квадратної форми, і в нього накладаємо начинку. Шкодувати її не варто, адже смак м'яса повинен дуже добре відчуватися. Тому кладемо столову ложку.

Крок - 7
08

Потім загортаємо краї коржа попарно таким чином, щоб вийшов гарний мішечок. Готові манти складаємо в пароварку і залишаємо їх готуватись на 45 хвилин. Якщо у вас немає пароварки, використовуємо підручні матеріали, а саме: можна накрити каструлю звичайної марлею або ситом відповідного розміру, на яких і будуть варитися манти.

Крок - 8
09

В цьому випадку викладаємо їх після того, як вода в каструлі закипить, і продовжуємо готувати до готовності, а це приблизно десять хвилин. Дістаємо манти і викладаємо їх на тарілку, при бажанні поливаємо вершковим маслом, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл.

Крок - 9
10

Також можна додавати будь-який соус, який доводиться вам до смаку. Рекомендується подавати їх гарячими, повторно нагріті манти втрачають свій вигляд і на смак це теж позначається. Пишні, м'які, соковиті, ситні манти з м'ясом припадуть до душі вам і вашим гостям.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -
Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат 20 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Піца 4 сири - покроковий рецепт, фото 1 Піца 4 сири 60 3 3 з 5 - детальніше -
Закусочний торт млинцевий - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт млинцевий 65 4 3 з 5 - детальніше -