Укр
Рус
thermomix thermomix
Манти Другі страви Східна кухня

Манти з гарбуза

65 хвилинпорцій - 4складність - 4 з 5
Манти з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На пару

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Манти - це відома страва кухні Туреччини. Вона являє собою начинку, обгорнуту тістом з красивим защипом по верху. Манти зовні дуже нагадують звичайні російські пельмені, та й тісто для їх приготування, як правило, теж прісне. Традиційно, начинкою для цієї страви є м'ясо, але в цьому рецепті використовується овочева начинка з гарбуза. Покроковий рецепт приготування мантів з гарбузом - відмінний посібник для тих, хто зацікавлений приготувати це чудову страву.

Інгредієнти

  • Кунжут 1 щіп.
  • Молоко 150 мл.
  • Паста карі 3 ст.л
  • Гарбуз 1 шт.
  • Борошно 3 скл.
  • Вода 1 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку займіться приготуванням начинки для майбутньої страви. Для цього виберіть досить великий гарбуз, акуратно обробіть його, видаливши насіння (якщо такі є).

    Крок - 1
  2. 02

    Далі наріжте м'якоть гарбуза на маленькі квадратики і відправте в невелику миску. Відставте на деякий час до подальшого використання.

    Крок - 2
  3. 03

    А самі займіться підготовкою тіста. У глибоку ємність засипте просіяне борошно, потім, повільно підливаючи теплу, кип'ячену воду, ложкою перемішайте, до утворення рідкого комка з тіста.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі руками, підсипаючи при необхідності борошно, вимісіть густої консистенції тісто, потім накрийте його рушником або харчовою плівкою і залиште.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер помістіть на плиту каструлю зі спеціальною насадкою для приготування на пару, закиньте в неї нарізаний гарбуз і на слабкому вогні варіть до розм'якшення овоча, близько 20 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі помістіть невеликий сотейник на плиту, закиньте в нього трохи пасти-карі і обсмажуйте, постійно помішуючи, приблизно 3 хвилини.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім закиньте приварений гарбуз і смажте, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. Далі залийте молоко і продовжуйте обсмажувати вміст сотейника, помішуючи, до утворення пюреподібної суміші.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер займіться приготуванням самої страви. Від настояного тіста відривайте маленькі шматки і кожен розкачайте качалкою в маленькі тонкі кола.

    Крок - 8
  9. 09

    У кожне коло з тіста помістіть по центру раніше підготовлену і охолоджену гарбузову начинку і щільно закріпіть края, утворивши гарної форми заготовки з тіста.

    Крок - 9
  10. 10

    Далі знову помістіть каструлю на плиту і готуйте заготовки з тіста на пару близько 20 хвилин. Готовність страви покаже тісто, якщо воно стало м'яким, значить манти вже приготувалися.

    Крок - 10
  11. 11

    Потім викладіть відварені манти з гарбуза в тарілку, посипте кунжутним насінням і подавайте на стіл.

    Крок - 11

Оцінити рецепт