Укр
Рус
Манти Другі страви Східна кухня

Манти з гарбуза

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

2073 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Манти з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На пару

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Манти - це відома страва кухні Туреччини. Вона являє собою начинку, обгорнуту тістом з красивим защипом по верху. Манти зовні дуже нагадують звичайні російські пельмені, та й тісто для їх приготування, як правило, теж прісне. Традиційно, начинкою для цієї страви є м'ясо, але в цьому рецепті використовується овочева начинка з гарбуза. Покроковий рецепт приготування мантів з гарбузом - відмінний посібник для тих, хто зацікавлений приготувати це чудову страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Манти з гарбуза" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири0.7 гр.
  • Вуглеводи26.1 гр.
  • Калорії125 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться приготуванням начинки для майбутньої страви. Для цього виберіть досить великий гарбуз, акуратно обробіть його, видаливши насіння (якщо такі є).

Крок - 1
02

Далі наріжте м'якоть гарбуза на маленькі квадратики і відправте в невелику миску. Відставте на деякий час до подальшого використання.

Крок - 2
03

А самі займіться підготовкою тіста. У глибоку ємність засипте просіяне борошно, потім, повільно підливаючи теплу, кип'ячену воду, ложкою перемішайте, до утворення рідкого комка з тіста.

Крок - 3
04

Далі руками, підсипаючи при необхідності борошно, вимісіть густої консистенції тісто, потім накрийте його рушником або харчовою плівкою і залиште.

Крок - 4
05

Тепер помістіть на плиту каструлю зі спеціальною насадкою для приготування на пару, закиньте в неї нарізаний гарбуз і на слабкому вогні варіть до розм'якшення овоча, близько 20 хвилин.

Крок - 5
06

Далі помістіть невеликий сотейник на плиту, закиньте в нього трохи пасти-карі і обсмажуйте, постійно помішуючи, приблизно 3 хвилини.

Крок - 6
07

Потім закиньте приварений гарбуз і смажте, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. Далі залийте молоко і продовжуйте обсмажувати вміст сотейника, помішуючи, до утворення пюреподібної суміші.

Крок - 7
08

Тепер займіться приготуванням самої страви. Від настояного тіста відривайте маленькі шматки і кожен розкачайте качалкою в маленькі тонкі кола.

Крок - 8
09

У кожне коло з тіста помістіть по центру раніше підготовлену і охолоджену гарбузову начинку і щільно закріпіть края, утворивши гарної форми заготовки з тіста.

Крок - 9
10

Далі знову помістіть каструлю на плиту і готуйте заготовки з тіста на пару близько 20 хвилин. Готовність страви покаже тісто, якщо воно стало м'яким, значить манти вже приготувалися.

Крок - 10
11

Потім викладіть відварені манти з гарбуза в тарілку, посипте кунжутним насінням і подавайте на стіл.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -
Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Соняшник - покроковий рецепт, фото 1 Соняшник 40 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Желе шарами - покроковий рецепт, фото 1 Желе шарами 80 3 3 з 5 - детальніше -
Веганський кимчи - покроковий рецепт, фото 1 Веганський кимчи 65 1 3 з 5 - детальніше -