Рецепт як приготувати манти з фаршу в духовці дуже зручний тим, що не потрібна ніяка додаткова техніка. Просто потрібно розмістити манти на деку або формі для випічки і при цьому нагодувати велику кількість людей. Манти виходять схожими на класичні, приготовані на пару, і в той же час смажені пельмені. Тісто м'яке, м'ясна начинка соковита, а края хрусткі.
Щоб приготувати смачні манти, потрібно правильно підготувати тісто. З цього і почніть. На тверду поверхню (стіл) висипте просіяне борошно і утворіть по центру невелике заглиблення, так званий колодязь.
Далі розбийте в поглиблення борошна куряче яйце, трохи присоліть і змішайте виделкою, утворивши ком тіста. Потім руками вимісіть досить густе і не липке тісто, при необхідності додаючи борошно і теплу воду. Залиште його на час трохи настоятися, а самі займіться начинкою для страви.
У глибоку миску помістіть яловичий фарш, який можете приготувати самостійно або ж придбати в будь-якому магазині.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Тут же наріжте заздалегідь вимиту зелень петрушки. Відправте цибулю з зеленню в миску з фаршем.
Тепер рясно посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте все руками, до утворення густої маси.
Потім посипте тверду поверхню (стіл) борошном, покладіть шматок тіста і акуратно, за допомогою качалки розкачайте його в досить тонкий лист.
Далі наріжте з розкачаного листа тіста довгі, однакового розміру стрічки. Потім з цих стрічок виріжте квадратики з тіста розміром приблизно 10*10 сантиметрів, при необхідності розкачайте і їх ще трохи.
Тепер займіться безпосередньо приготуванням самої страви. У кожен квадратик з тіста помістіть раніше підготовлену м'ясну суміш, намагайтеся викладати по центру шматочка. Потім змочіть водою края шматочків з тіста і закріпіть їх, заховавши всередину м'ясний фарш, і акуратно формуючи заготовки - манти.
Далі застеліть пергаментним папером невелику форму для випічки так, щоб з одного боку залишився досить довгий край. Потім покладіть заготовки з невеликою відстанню одна від одної, накрийте спеціально залишеним краєм паперу і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, десь на 35 хвилин.
Самі займіться приготуванням соусу для подачі страви. У глибоку ємність помістіть йогурт високої жирності, додайте заздалегідь очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник, присоліть і добре все перемішайте до однорідної маси.
Потім помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло, гострий соус (можна використовувати готову аджику), додайте томатну пасту і обсмажте, постійно помішуючи, близько 4 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу, дістаньте готову страву з духовки. Розкладіть запечені манти з фаршу на блюдо, полийте раніше підготовленим томатним і йогуртним соусом, посипте сухим орегано і швидше подавайте на стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти