Укр
Рус
Манти Другі страви Східна кухня

Манти з фаршу в духовці

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

2193 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Манти з фаршу в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Рецепт як приготувати манти з фаршу в духовці дуже зручний тим, що не потрібна ніяка додаткова техніка. Просто потрібно розмістити манти на деку або формі для випічки і при цьому нагодувати велику кількість людей. Манти виходять схожими на класичні, приготовані на пару, і в той же час смажені пельмені. Тісто м'яке, м'ясна начинка соковита, а края хрусткі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Манти з фаршу в духовці" (на 100 грам)

  • Білки9.4 гр.
  • Жири8.4 гр.
  • Вуглеводи33.6 гр.
  • Калорії251 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати смачні манти, потрібно правильно підготувати тісто. З цього і почніть. На тверду поверхню (стіл) висипте просіяне борошно і утворіть по центру невелике заглиблення, так званий колодязь.

Крок - 1
02

Далі розбийте в поглиблення борошна куряче яйце, трохи присоліть і змішайте виделкою, утворивши ком тіста. Потім руками вимісіть досить густе і не липке тісто, при необхідності додаючи борошно і теплу воду. Залиште його на час трохи настоятися, а самі займіться начинкою для страви.

Крок - 2
03

У глибоку миску помістіть яловичий фарш, який можете приготувати самостійно або ж придбати в будь-якому магазині.

Крок - 3
04

Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Тут же наріжте заздалегідь вимиту зелень петрушки. Відправте цибулю з зеленню в миску з фаршем.

Крок - 4
05

Тепер рясно посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте все руками, до утворення густої маси.

Крок - 5
06

Потім посипте тверду поверхню (стіл) борошном, покладіть шматок тіста і акуратно, за допомогою качалки розкачайте його в досить тонкий лист.

Крок - 6
07

Далі наріжте з розкачаного листа тіста довгі, однакового розміру стрічки. Потім з цих стрічок виріжте квадратики з тіста розміром приблизно 10*10 сантиметрів, при необхідності розкачайте і їх ще трохи.

Крок - 7
08

Тепер займіться безпосередньо приготуванням самої страви. У кожен квадратик з тіста помістіть раніше підготовлену м'ясну суміш, намагайтеся викладати по центру шматочка. Потім змочіть водою края шматочків з тіста і закріпіть їх, заховавши всередину м'ясний фарш, і акуратно формуючи заготовки - манти.

Крок - 8
09

Далі застеліть пергаментним папером невелику форму для випічки так, щоб з одного боку залишився досить довгий край. Потім покладіть заготовки з невеликою відстанню одна від одної, накрийте спеціально залишеним краєм паперу і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, десь на 35 хвилин.

Крок - 9
10

Самі займіться приготуванням соусу для подачі страви. У глибоку ємність помістіть йогурт високої жирності, додайте заздалегідь очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник, присоліть і добре все перемішайте до однорідної маси.

Крок - 10
11

Потім помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло, гострий соус (можна використовувати готову аджику), додайте томатну пасту і обсмажте, постійно помішуючи, близько 4 хвилин.

Крок - 11
12

Після закінчення зазначеного часу, дістаньте готову страву з духовки. Розкладіть запечені манти з фаршу на блюдо, полийте раніше підготовленим томатним і йогуртним соусом, посипте сухим орегано і швидше подавайте на стіл.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Вінегрет - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет 20 4 1 з 5 - детальніше -
Легкий салат з грушею - покроковий рецепт, фото 1 Легкий салат з грушею 20 2 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ескалоп з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з грибами 40 2 3 з 5 - детальніше -
Смачна мастика - покроковий рецепт, фото 1 Смачна мастика 50 1 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети з судака - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети з судака 45 4 3 з 5 - детальніше -