Укр
Рус
Манти Другі страви Казахська кухня

Манти в пароварці

( 5.0000 5 514 14 оцінок)

1530 - переглядів
95 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Манти в пароварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В пароварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

І на Сході, і в Середній Азії серед безлічі страв, традиційними вважаються манти, смачна, поживна і ситна їжа. У деякому роді вони нагадують пельмені, але по суті це різні страви. Якщо ви зважитеся взятися за приготування цих кулінарних виробів, то відразу хочу зауважити, що в ідеалі манти готуються на пару. Маючи в будинку сучасну техніку, ви зможете легко впоратися із завданням і приготувати манти в пароварці. Вам буде дуже зручно, так як борошняні вироби не будуть злипатися і рівномірно проваряться. Скористайтеся моїм рецептом і отримаєте смачний, ароматний і поживний обід.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Манти в пароварці" (на 100 грам)

  • Білки4.6 гр.
  • Жири16.5 гр.
  • Вуглеводи42.9 гр.
  • Калорії334 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Давайте спочатку підготуємо продукти для начинки мантів. Пір'я молодого часнику добре вимийте під проточною водою, просушіть паперовим рушником. Покладіть на обробну дошку і дрібно наріжте. Перекладіть в окрему миску.

Крок - 1
02

Великий помідор також сполосніть. Наріжте спочатку на кружечки, потім тонкими смужками і в підсумку на дрібні кубики.

Крок - 2
03

Підготуйте відріз марлі, складений в кілька разів. Викладіть на неї нарізані помідори і відіжміть сік. Перекладіть м'якоть помідора в миску з часником.

Крок - 3
04

Візьміть окрему ємність. Розбийте в неї яйця. Змішайте вінчиком до однорідного стану. Поставте на плиту сковорідку, невеликого розміру, додайте трохи рослинного масла.

Крок - 4
05

На вже розігріту сковороду вилийте збиті яйця. Постійно перемішуючи, смажте до готовності. Потім зніміть з вогню, нехай охолонуть.

Крок - 5
06

Тим часом візьміть глибоку ємність, миску, насипте в неї кукурудзяне борошно. Потім додайте крохмаль. Перемішайте сухі інгредієнти.

Крок - 6
07

Закип'ятіть воду. Наливайте потроху окропу в борошно, постійно перемішуючи. Води наливайте таку кількість, щоб вся мука стала вологою. Потім викладіть тісто на робочу поверхню і гарненько замісіть. Воно повинно вийти гладким і еластичним. Готове тісто накрийте мискою або скористайтеся харчовою плівкою. Поки відкладіть.

Крок - 7
08

Повертаємося до підготовки начинки. Остиглий омлет викладіть в ємність з часником і помідором. Додайте туди сіль, чорний мелений перець і соєвий соус. Перемішайте всі інгредієнти. Начинка виходить дуже яскравою і барвистою, за рахунок змішування жовтого, червоного і зеленого кольорів. Начинка готова.

Крок - 8
09

Поставте на плиту пароварку. Налийте необхідну кількість води і доведіть її до кипіння. Поки гріється вода, розкачайте тісто в ковбаску. Діаметром приблизно 4 сантиметри. Наріжте ковбаску на шматочки близько 1,5 сантиметра. Посипте їх борошном.

Крок - 9
10

Кожен шматочок тіста розкачайте за допомогою качалки дуже тонко. На кожен розкатаний кружечок покладіть начинку і скрутіть манти.

Крок - 10
11

Знімну форму пароварки змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть на форму манти і встановіть в пароварку. Накрийте кришкою. Варіть приблизно 10 хвилин. Готові яскраві манти викладіть на тарілку і подавайте на стіл. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Курячі шлунки - покроковий рецепт, фото 1 Курячі шлунки 90 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з печінкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з печінкою 45 4 2 з 5 - детальніше -
Обжорка - покроковий рецепт, фото 1 Обжорка 30 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Каша перлова на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Каша перлова на молоці 30 1 3 з 5 - детальніше -
Ягідний мус з білком - покроковий рецепт, фото 1 Ягідний мус з білком 35 2 3 з 5 - детальніше -
Яєчня з помідорами і зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з помідорами і зеленню 45 2 3 з 5 - детальніше -