І на Сході, і в Середній Азії серед безлічі страв, традиційними вважаються манти, смачна, поживна і ситна їжа. У деякому роді вони нагадують пельмені, але по суті це різні страви. Якщо ви зважитеся взятися за приготування цих кулінарних виробів, то відразу хочу зауважити, що в ідеалі манти готуються на пару. Маючи в будинку сучасну техніку, ви зможете легко впоратися із завданням і приготувати манти в пароварці. Вам буде дуже зручно, так як борошняні вироби не будуть злипатися і рівномірно проваряться. Скористайтеся моїм рецептом і отримаєте смачний, ароматний і поживний обід.
Давайте спочатку підготуємо продукти для начинки мантів. Пір'я молодого часнику добре вимийте під проточною водою, просушіть паперовим рушником. Покладіть на обробну дошку і дрібно наріжте. Перекладіть в окрему миску.
Великий помідор також сполосніть. Наріжте спочатку на кружечки, потім тонкими смужками і в підсумку на дрібні кубики.
Підготуйте відріз марлі, складений в кілька разів. Викладіть на неї нарізані помідори і відіжміть сік. Перекладіть м'якоть помідора в миску з часником.
Візьміть окрему ємність. Розбийте в неї яйця. Змішайте вінчиком до однорідного стану. Поставте на плиту сковорідку, невеликого розміру, додайте трохи рослинного масла.
На вже розігріту сковороду вилийте збиті яйця. Постійно перемішуючи, смажте до готовності. Потім зніміть з вогню, нехай охолонуть.
Тим часом візьміть глибоку ємність, миску, насипте в неї кукурудзяне борошно. Потім додайте крохмаль. Перемішайте сухі інгредієнти.
Закип'ятіть воду. Наливайте потроху окропу в борошно, постійно перемішуючи. Води наливайте таку кількість, щоб вся мука стала вологою. Потім викладіть тісто на робочу поверхню і гарненько замісіть. Воно повинно вийти гладким і еластичним. Готове тісто накрийте мискою або скористайтеся харчовою плівкою. Поки відкладіть.
Повертаємося до підготовки начинки. Остиглий омлет викладіть в ємність з часником і помідором. Додайте туди сіль, чорний мелений перець і соєвий соус. Перемішайте всі інгредієнти. Начинка виходить дуже яскравою і барвистою, за рахунок змішування жовтого, червоного і зеленого кольорів. Начинка готова.
Поставте на плиту пароварку. Налийте необхідну кількість води і доведіть її до кипіння. Поки гріється вода, розкачайте тісто в ковбаску. Діаметром приблизно 4 сантиметри. Наріжте ковбаску на шматочки близько 1,5 сантиметра. Посипте їх борошном.
Кожен шматочок тіста розкачайте за допомогою качалки дуже тонко. На кожен розкатаний кружечок покладіть начинку і скрутіть манти.
Знімну форму пароварки змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть на форму манти і встановіть в пароварку. Накрийте кришкою. Варіть приблизно 10 хвилин. Готові яскраві манти викладіть на тарілку і подавайте на стіл. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти